Roy van Krieken Roy van Krieken
26/05/2022 05:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2022 05:24

“Bitcoin kan burgers beschermen,” aldus conservatieve denktank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“Bitcoin kan burgers beschermen,” aldus conservatieve denktank

Foto: wee dezign/Shutterstock

Het Amerikaanse Heritage Foundation is een vooraanstaande, conservatieve denktank. Het buigt zich over vrijwel alle zaken die spelen in de Amerikaanse maatschappij, en zo ook de crypto industrie. Volgens de president van de Heritage Foundation, Kevin Roberts, is bitcoin (BTC) zelfs in staat om Amerikaanse burgers financieel te beschermen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin experiment

Roberts deed deze uitspraak tijdens een paneldiscussie genaamd “Bitcoin and the American Experiment.” Volgens Robert kan bitcoin een van de meest revolutionaire innovaties aller tijden zijn en kan het Amerikanen beschermen. Dit komt volgens Roberts omdat bitcoin niet, in tegenstelling tot fiat valuta, uit ‘niks’ gecreëerd worden.

“Bitcoin kan Amerikanen beschermen, omdat het niet uit het niets kan worden gecreëerd.”

Bij het panel waren ook enkele Amerikaanse wetgevers en politici te gast. Een van die personen is senator Cynthia Lummis. Zij stemde in met de uitspraken van Roberts en gaf aan dat het belangrijk is dat er regulatie komt in de Verenigde Staten dat helderheid zal brengen, zonder dat hiervoor innovatie verloren gaat.

Zij is op dit moment bezig met een nieuw wetsvoorstel dat zich zal buigen over deze regulatie. Volgens Lummis zal deze wet, mits aangenomen uiteraard, ervoor zorgen dat bitcoin “zal herrijzen als een feniks,” 

Ook MicroStrategy CEO, Michael Saylor, en de gouverneur van de Amerikaanse staat Texas, Ted Cruz, maakten hun optreden bij het crypto panel. 

Strenge bitcoin regulatie

De Heritage Foundation haalde ook hard uit naar de strenge positie die toezichthouders in de Verenigde Staten hanteren jegens de crypto industrie. Er werd gesteld dat het bijzonder kwalijk is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog altijd geen enkel bitcoin spot ETF, ofwel beursfonds, heeft goedgekeurd.

“Na jaren van talrijke aanvragen door verantwoordelijke aanvragers is nog geen enkel beursverhandeld Bitcoin-fonds goedgekeurd, zelfs niet toen veel riskantere grondstoffenderivaten met vreugde groen licht kregen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie