Timo Bult Timo Bult
08/06/2023 07:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:26

Bitcoin koers daalt, deze prijs is vandaag belangrijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La cotización del Bitcoin baja, este precio es importante hoy

Foto: tomeqs/Shutterstock

De afgelopen 24 uur waren minder spectaculair voor de bitcoin koers dan de dagen ervoor. De markt lijkt enigszins tot rust te komen na alle grote ontwikkelingen, maar desalniettemin blijft de koers enigszins dichtbij een belangrijke supportzone.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers vlak boven support

Nadat bekend werd dat crypto exchange Binance wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), daalde BTC even hard. Vervolgens kwam het nieuws naar buiten dat ook Coinbase wordt aangeklaagd. Opvallend genoeg maakte bitcoin vervolgens rechtsomkeert.

In een snelle beweging steeg BTC terug tot zelfs boven de $27.000. De weerstandszone bij $27.300 bleek uiteindelijk echter een brug te ver te zijn geweest. En dat brengt ons in de huidige situatie.

De afgelopen 24 uur daalde bitcoin licht in waarde waarbij ook het handelsvolume afzwakte. De markt lijkt daarmee tot rust te komen. Op dit moment fungeert de $26.000 daarbij als eerste support.

Uurlijkse bitcoin koers op Coinbase – Bron: Tradingview

Voor de komende dag is de support bij $26.000 belangrijk om in de gaten te blijven houden. Zakt de koers hier doorheen dan ligt bij $25.300 de volgende belangrijke steunzone.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs in euro 24.650 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dat is ongeveer 2% lager dan 24 uur geleden.

Advertentie

Het belangrijkste bitcoin nieuws van gisteren

Het belangrijkste bitcoin nieuws draaide gisteren, net als de dagen ervoor, vooral om de ontwikkelingen aan de andere kant van de grote plas. Zo was te lezen dat Binance veel crypto ziet wegstromen doordat klanten liever het zekere voor het onzekere nemen.

Ook was te lezen dat Bitcoin-land El Salvador bitcoin gaat minen. Dit was overigens al bekend. Maar nu heeft het eindelijk concrete plannen gepubliceerd. Zo wil het met duurzame energiebronnen BTC gaan minen, wat op zijn beurt de groei van duurzame energiebronnen kan stimuleren.

Verder is bekend geworden dat de grote hack van crypto wallet Atomic Wallet werd uitgevoerd door Noord-Korea. Dat een grote crypto hack door Noord-Korea wordt uitgevoerd is geen grote verrassing. Het land staat erom bekend grote hoeveelheden crypto buit te maken ten behoeve van onder andere zijn eigen kernwapens.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie