Timo Bult Timo Bult
29/05/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 05:00

Bitcoin koers knalt door weerstand en bereikt volgende halte

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs knalt door weerstand en bereikt volgende halte

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

Gisteren was te zien hoe de bitcoin koers een flinke stijging kon neerzetten nadat er goed nieuws vanuit de Verenigde Staten kwam. Gisteravond ging het feestje nog even door. Na een korte pauze wisten de bulls de BTC koers namelijk door de weerstand bij $27.400 te drukken!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers breekt uit

De BTC prijs bereikte in de nacht van zaterdag op zondag de weerstandszone tussen $27.000 en $27.400. Deze zone hield uiteindelijk 13 uur lang stand. Maar gistermiddag rond 17:00 lukte het de bulls alsnog om door te drukken.

Het resultaat was een stijging van bijna 5% in 9 uur tijd. Bij de volgende weerstandszone van $28.500 werd de koers tot stoppen gedwongen. Op het moment van schrijven is BTC weer iets gecorrigeerd nadat het bij deze weerstand werd afgewezen.

De huidige bitcoin prijs is $27.885 op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op €25.989.

Advertentie

Bitcoin shorters werden verrast

De snelle beweging lijkt voort te komen uit een zogenoemde short squeeze. Dit houdt in dat traders die short zaten, dus verwachtten dat de bitcoin prijs verder zou dalen, geforceerd werden hun posities te sluiten nadat de koers alsnog begon te stijgen.

Het sluiten van een short positie betekent in de praktijk dat de trader de onderliggende activa, in dit geval bitcoin, terug moet kopen. Wanneer dit op grotere schaal gebeurt en meerdere traders hetzelfde moeten doen, kan dit een kettingreactie veroorzaken waardoor de prijs harder en harder stijgt.

Voor de bulls is het nu zaak stand te houden bij de zone bij $27.500, welke nu als support kan dienen. Op dit moment blijft de $28.500 de belangrijke weerstandszone om in de gaten te houden.

Rondje langs de crypto velden: Bitcoin & altcoins hard onderuit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Het bitcoin nieuws van gisteren

Gisteren was er weer genoeg in het laatste crypto nieuws te lezen. Voor een overzicht van het nieuws van de afgelopen week kan je terecht bij Crypto Rewind 21!

Gisteren was onder andere te lezen dat China grote web3 plannen heeft. Maar welk effect kan dit op den duur hebben op de crypto-markt?

En de wonderen zijn de wereld nog niet uit; de bekende Bitcoin-hater haat Bitcoin toch niet zoveel als hij misschien zelf dacht. Peter Schiff, een bekende goud-investeerder, lanceerde namelijk onlangs zijn eigen NFT-collectie op het netwerk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie