Timo Bult Timo Bult
28/05/2023 07:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 07:18

Bitcoin koers schiet omhoog na goed nieuws uit de VS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers: let op deze belangrijke steunniveaus

Foto: tomeqs/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is afgelopen nacht flink gestegen. De stijging volgt na nieuws vanuit de Verenigde Staten. Daar lijken de zorgen omtrent het bereiken van het schuldenplafond namelijk met een nieuwe deal te zijn weggenomen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt na positief nieuws

De BTC prijs spendeerde het weekend grotendeels horizontaal, vlak onder de $26.800. Maar gisternacht om 1 uur wist de koers hier uiteindelijk bovenuit te breken. Al met al steeg bitcoin bijna 2% in waarde met een uiteindelijke piek van $27.299.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $27.200 op crypto exchange Coinbase. De bitcoin prijs in euro op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt daarmee uit op €25.327.

De plotselinge versnelling omhoog volgt na positief nieuws uit de VS. Daar bereikten President Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy een deal over het verhogen van het schuldenplafond. Daarmee zijn de zorgen bij veel investeerders weggenomen. Die vreesden namelijk dat de VS zonder geld zouden komen te zitten, wat een enorme impact op de financiële markten zou hebben.

Advertentie

Dubbele bodem bitcoin

Met de stijging zet BTC overigens ook een bullish patroon door. Op de 4-uurs grafiek vormde de koers namelijk een dubbele bodem bij $25.800. De tweede bodem in deze formatie vormde bitcoin donderdagnacht van waaruit de koers inmiddels zo’n 5% kon stijgen.

Voor nu is het zaak voor de bitcoin bulls om de weerstandszone tussen het huidige prijsniveau en $27.400 te breken. Hierboven ligt het eerstvolgende belangrijke obstakel bij $29.000 en vervolgens $30.000, aldus crypto-analist Kaleo.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het belangrijkste bitcoin nieuws

In het bitcoin nieuws was de afgelopen dagen weer een hoop te lezen. Zo heeft het Bitcoin-netwerk zijn eerste stablecoin. Dankzij het Bitcoin Ordinals-protocol kon Stably een stablecoin lanceren, StableUSD.

De afgelopen tijd is het wel wat stilletjes als het gaat om de interesse in crypto. Uit data van Google blijkt bijvoorbeeld dat de interesse op het laagste punt sinds december 2020 staat. De interesse in Nederland ligt daarentegen net iets boven het wereldwijde gemiddelde.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie