Simon Bosch Simon Bosch
19/09/2022 18:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2022 18:35

Bitcoin naar $12k? – Goldman Sachs ziet rentes nog hoger worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin naar $12k? – Goldman Sachs ziet rentes nog hoger worden

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zijn op het moment van schrijven geen goede inflatiehedge. De inflatie is hoger dan ooit, maar toch staan de koersen van de meeste crypto’s er niet bepaald goed voor. De steeds hogere rentes lijken hier de oorzaak van te zijn, en als het aan Goldman Sachs ligt blijven die hoge rentes nog wel even. Nu verwacht de bank dat het de rentes verder gaat verhogen dan verwacht.

Bitcoin koers ‘sterker dan ooit’, indicatoren op nieuwe records
Bitcoin koers ‘sterker dan ooit’, indicatoren op nieuwe records

Fed blijft mogelijk hard voor de markt

Dat schrijft Bloomberg op basis van een bericht van de Amerikaanse investeringsbank. Eerder verwachtte het dat de Amerikaanse centrale bank de rentes met 50 basis points (0,50%) en 25 basis points (0,25%) ging verhogen in respectievelijk oktober en november. Maar blijkbaar denkt Goldman Sachs dat de inflatie hoog gaat blijven. Rentestijgingen van 0,75% en 0,50% zijn dus mogelijk waarschijnlijker.

Federal Reserve-topmensen klonken laatst alsof ze de rentes verder zullen blijven verhogen nu het temmen van de inflatie niet zo eenvoudig of snel blijkt te zijn als dat ze graag zouden willen,” schreef Goldman Sachs in de brief aan investeerders. Fed-vicevoorzitter Lael Brainard verklaarde eerder dat het instituut de inflatie gaat bevechten ‘zolang het nodig is’ – als de inflatie niet fors minder wordt blijven de rentes dus hoog.

Een aanhoudende inflatie kan voor rentes op een ‘beperkend hoog niveau’ zorgen. De investeringsbank denkt dat het volgend jaar voor een ondermaatse groei van de economie zal zorgen. Dat is kennelijk hoe ver de centrale bank bereid is om te gaan.


Advertentie

Bitvavo giveaway

Bitvavo gaat een aantal van onze lezers verrassen met kaarten voor de Nations league wedstrijd Nederland – België op zondag 25 september! Niet alleen worden er kaarten weggegeven, ook zullen er andere Oranje prijzen worden verloot onder trouwe lezers.

Zie jij het bijwonen van de wedstrijd Nederland – België op andermans kosten wel zitten, meld je dan hieronder aan met je eigen naam en je e-mailadres. Met een beetje geluk zit jij dan over iets meer dan twee weken in het stadion!

Heb je een account bij Bitvavo? Geef dan dit e-mailadres op

Wees er wel snel bij, want met de winnaars wordt op woensdag 21 september contact opgenomen!


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Opnieuw slecht nieuws voor bitcoin?

De afgelopen tijd zijn regelmatig hogere rentes aangekondigd door de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). Dat hebben we als slecht nieuws voor cryptovaluta beschouwd. Mensen hebben met steeds hogere rentes minder behoefte aan risicovolle investeringen.

In juni kwam de Amerikaanse centrale bank met de grootste rentestijging in decennia, maar inmiddels is deze stijging al geen uitzondering meer. Er zijn er nu al meerdere geweest, en de ECB kiest nu voor hetzelfde. Het effect voor crypto is tot nu toe duidelijk geweest. Onlangs schreven we in een Premium-artikel dat de nieuwe inflatiecijfers voor de Fed meer dan genoeg reden is om de rentes op te blijven voeren. Het is dus niet de vraag of deze rentestijging er komt, maar eerder hoe groot de impact op crypto zal zijn.

Toen het rond de maand juni écht duidelijk begon te worden dat de inflatie nog wel even zou blijven hebben wij de bodem geschat op 16.000 euro. Maar we sloten niet uit dat 12.000 euro of 10.000 euro ook bereikt zou kunnen worden. De prijs komt al akelig dicht bij 16.000 euro in de buurt, zou lager ook mogelijk zijn?

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie