Rico Engelbarts
12/07/2018 16:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:09

Bitcoin terug naar $6.150, crypto markt daalt met nog eens $10 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de afgelopen 24 uur is de waarde van de cryptomarkt met $10 miljard gedaald, terwijl Bitcoin (BTC) naar beneden zakte tot $6.150 en Ether (ETH) daalde tot onder de $440.
bitcoin_terug_naar_6150_dollar_crypto_markt_verliest_10_miljard_dollar_grafiek
Zelfs nadat het al een steile van daling van 5% registreerde van $6.700 naar $6.400 en het alle tekenen van een oververkochte conditie vertoonde met een lage Relative Strength Index (RSI), had Bitcoin er moeite mee om te rebounden en een corrigerende rally starten.
Laag volume
Het was al duidelijk dat een corrigerende rally onwaarschijnlijk is, zelfs toen BTC op $7.400 stond, vanwege het lage volume en de te sterke downtrend. Hoewel Bitcoin de trendlijnen van RSI doorbrak met optimistische momentum indicatoren, belette het lage volume van $3,6 miljard de dominante cryptocurrency een opwaartse beweging te maken.
De conditie van de Bitcoin-markt is weinig veranderd in de afgelopen 48 uur; alleen een nog lager dagelijks volume en een nog sterkere downtrend valt te constateren. De RSI van Bitcoin laat nog steeds een oververkochte conditie zien, wat ervoor kan zorgen dat BTC terug klimt naar $6.250, maar op dit moment wordt een verdere daling onder de $6.100 verwacht, gezien het feit dat BTC in de afgelopen uren niet teruggekeerd is naar $6.200.
Bij een neerwaartse beweging neigen kleine cryptocurrencies en tokens vaak nog slechter te presteren dan de grote jongens als BTC, ETH, Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH). Tokens zoals Power, Ledger, Nebulas, Ontology, Pundi X en Bancor, die in april en mei relatief goed presteerden, daalden in de afgelopen 24 uur met nog eens 10%, nadat ze in de afgelopen drie dagen al grote verliezen leden.
Het lage volume en het gebrek aan vraag van bulls, hebben de kans op een corrigerende rally in de komende 24 tot 48 verminderd. Als Bitcoin zich weer kan herstellen tot $6.300 en zich in die regio kan stabiliseren, zou het een stap in de richting van $6.400 kunnen wagen, maar mocht BTC echter geen momentum vinden in deze prijsklasse is een verdere daling onvermijdelijk.
Waar komen die voorspellingen van $50.000 en $60.000 vandaan?
Op basis van de trend van de markt in de afgelopen twee weken lijken de voorspellingen van veel grote beleggers en experts (onder wie Arthur Hayes, Tom Lee, Julian Hosp en John McAfee) hoogst onwaarschijnlijk.
In principe zijn de prijsdoelen van $50.000 en $60.000 tegen het einde van 2018 gebaseerd op de aanname dat er een grote verandering kan worden aangebracht aan de regelgevende kant van de cryptocurrency-sector, die verschillende openbaar verhandelbare instrumenten zoals Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) mogelijk maakt.
Bitcoin kan zich zeker herstellen voorbij haar hoogste punt ooit en kan op de lange termijn een rally in de richting van de $50.000 tegemoet zien. Zoals Balaji Srinivasan, CTO van Coinbase, al zei, heeft de crypto-sector het patroon van op knappende zeepbellen gebouwde rallies sinds 2010 altijd doorstaan.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie