Bitcoin dit jaar nog $60.000 volgens mede-oprichter TenX Julian Hosp

Julian Hosp, mede-oprichter en voorzitter van crypto-startup TenX, zegt dat hij er nog steeds “vrij zeker” van is dat Bitcoin (BTC) in 2018 de $60.000 kan aantikken, meldt CNBC op woensdag 11 juli.

Tijdens een interview op de Rise conferentie in Hong Kong, vertelde Hosp aan Akiki Fujita, co-host van het CNBC programma Squawk Box, dat hij nog steeds achter zijn eerdere voorspelling staat, die hij in december vorig jaar deed over de grootste cryptocurrency:

Destijds, in december, was de prijs op een het hoogste punt ooit van $20.000. Ik voorspelde toen dat we in 2018 de $5.000 en de $60.000 zouden zien. De $5.000 hebben we dus soort van geraakt al, dus laten we zien of we ook de $60.000 kunnen doen. Ik ben er nog steeds vrij zeker van dat dat mogelijk is.

Bitcoin is dit jaar nog niet zo diep gedaald als $5.000, een prijs die de digitale valuta terug zou brengen naar haar waarde van september 2017. De recente downtrend vertoont echter bearish tekenen, waarbij BTC in juni het laagste punt van dit jaar bereikte van $5.880.

julian_hosp_tenx_bitcoin_dit_jaar_nog_60000_dollar_grafiek

Hosp gelooft dat de $60.000 dit jaar nog realiteit kan zijn, ervan uitgaande dat er een “gigantische positieve gebeurtenis” gebeurt, een Bitcoin exchange traded fund (ETF) bijvoorbeeld, of een land dat iets aankondigt dat “zeer, zeer positief is voor Bitcoin”. Als dat niet gebeurt, gaf hij toe, zou de grote opleving “iets langer kunnen duren”.

Over het recente hardhandige optreden door de regelgeving die mogelijk negatieve gevolgen hebben voor de crypto-markten, waarbij Hujita Japan als een goed voorbeeld noemde, zei Hosp dat hij dacht dat de “perfecte route” naar crypto-specifieke regulatie duidelijkheid zou zijn over wat is toegestaan, in plaats van “wat verboden is”.

In zijn eerdere voorspelling voor 2018 had Hosp gezegd dat een achtbaan van hoogte- en dieptepunten in de prijs eigen zal blijven voor crypto, totdat de ruimte alle overtollige projecten eruit gefilterd heeft en achter de projecten blijft staan die voelbare toepassing en echte waarde bieden.

Vorige week verdedigde Fundstrat’s Tom Lee ook zijn eerder voorspelling dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar $25.000 zou behalen, waarbij hij verduidelijkte dat een recentere voorspelling van $22.000 geen weerlegging is van zijn andere voorspelling.

Op moment van schrijven handelt Bitcoin op $6.188, een daling van 3% in de afgelopen 24 uur, wat de wekelijkse verliezen op bijna 5% brengt.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€30.608,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
€30.878,20 Kopen
2
Litebit
€30.917,70 Kopen
3
SATOS
€31.164,30 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...