Timo Bult Timo Bult
12/02/2023 16:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2023 16:01

Bitcoin weekoverzicht: Deze dagen zullen heel belangrijk zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Leka Sergeeva/Shutterstock

De week zit er weer bijna op en opnieuw was het een week met veel crypto nieuws. In dit koersoverzicht lees je nog eens kort over de belangrijkste bitcoin koersontwikkelingen zodat jij de nieuwe week goed voorbereid kan beginnen!

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer onder $23.000

De week begon aanvankelijk nog met een lichte stijging nadat de BTC prijs in de dagen ervoor langzaam de afdaling had ingezet van vlak boven $24.000. Deze zone vormt een belangrijke weerstandszone waar de bulls dus niet zomaar door heen wisten te breken.

Op woensdag werd duidelijk dat de koers de stijging van begin deze week helaas niet door kon zetten. In plaats daarvan vond op donderdag juist een versnelling naar beneden plaats als gevolg van de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse toezichthouder kondigde aan achter staking-diensten aan te zullen gaan, waar Kraken het eerste slachtoffer van werd.

Deze neerwaartse versnelling bracht bitcoin terug tot aan de support bij $21.500, waar het vooralsnog stand weet te houden. Op het moment van schrijven is bitcoin $21.801 waard op Coinbase. Op het Nederlandse Bitvavo komt de waarde daarmee uit op 20.450 euro.

BTC vormt ‘golden cross’

Deze week was er alsnog enigszins wat positief nieuws te melden. De koers heeft op de dagelijkse grafiek namelijk een golden cross gevormd. Dit gebeurt wanneer de 50-dagen moving average (MA) van onder door de 200-dagen MA kruist. Dit wordt doorgaans gezien als een positieve ontwikkeling aangezien het een indicatie zou kunnen zijn dat de koers weer in een bull-markt terecht kan komen.

Desalniettemin blijft de situatie hoogst onzeker. Zakt bitcoin door de support waar het nu vlak boven handelt dan kan de prijszone rond $20.000 steun bieden. Dat de euforie van de afgelopen weken aan het afzwakken is, is duidelijk. Zo is het handelsvolume deze week flink lager dan de voorgaande weken, een trend die nu al een maand voortduurt.

Advertentie

Zet deze data in je agenda

Wat hier verandering in kan gaan brengen is mogelijk de publicatie van nieuwe economische data. De komende week staan er weer een aantal belangrijke evenementen op de planning die grote invloed kunnen hebben op de bitcoin koers. In dit onderstaande lijstje staan hiervan de belangrijkste op een rij:

  • Dinsdag 14 februari om 14:30: Kern CPI (Maandelijks) VS
  • Dinsdag 14 februari om 14:30: Kern CPI (Jaarlijks) VS
  • Woensdag 15 februari om 14:30: Kern detailhandelsverkopen VS
📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie