Ivo Melchers Ivo Melchers
05/06/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 13:01

Bitcoin whales kopen: schiet de koers eindelijk omhoog?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Nico Bekasinski

De afgelopen maand was voor bitcoin (BTC) de slechtste maand sinds november 2022: het registreerde namelijk de eerste rode maand van het jaar. Terwijl de jaarwisseling gezien kan worden als een kantelpunt wat betreft de bitcoin koers, is het alweer een tijd geleden sinds bitcoin zich weer van zijn beste kant heeft laten zien. Sinds eind maart beweegt de koers tot op zekere hoogte zijwaarts en het algehele crypto handelsvolume op crypto exchanges staat momenteel zelfs op het laagste punt sinds oktober 2020.

De huidige staat van de markt is voor velen een reden om hun bitcoin te verkopen, maar de whales lijken de huidige prijzen juist als een mooi koopmoment te ervaren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BTC whales accumuleren

Crypto-analysebedrijf Glassnode liet gisteren in een tweet namelijk zien dat de BTC whales momenteel tegen de stroom in zwemmen. Terwijl de andere cohorten allemaal aan het verkopen zijn, zijn de whales hun holdings juist aan het uitbreiden.

Wanneer een wallet minimaal 10 duizend BTC bezit, mag het zich volgens Glassnode categorizeren als whale. Ondanks de bredere markttendens toont deze groep grootbezitters dus juist een optimistisch sentiment door hun bezit gestaag uit te breiden.

De grote investeerders zien het huidige prijsniveau van bitcoin dus als een aantrekkelijk instappunt, terwijl anderen van de gelegenheid gebruikmaken om winsten veilig te stellen.

Bitcoin koersstijging aanstaande?

Onlangs kon je ook al in het Bitcoin nieuws lezen dat de reserves van de bitcoin miners de afgelopen week flink toegenomen waren. Sinds de jaarwisseling was het totale bezit van de miners flink afgenomen, maar de significante toename in de reserves kan duiden op een ware trendverschuiving.

Aangezien de miners beschikken over een flinke stapel bitcoins, is het dan ook zeer bullish te noemen als zij ervoor kiezen om hun BTC vast te houden.

Terwijl de financiële markten opgelucht adem halen na de goedkeuring van de deal omtrent het schuldenplafond, beweegt de BTC koers nog altijd zijwaarts. Of bitcoin een inhaalslag gaat maken is wellicht afhankelijk van het volgende rentebesluit wat 14 juni bekend wordt gemaakt tijdens de Federal Open Market Commitee (FOMC).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie