Ivo Melchers Ivo Melchers
04/06/2023 14:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2023 14:03

Financiële markten schieten omhoog, maakt bitcoin een inhaalslag?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Gsign76

Bitcoin (BTC) lijkt de afgelopen dagen niet echt te weten welke kant het op wil gaan, ondanks het feit dat de eerder aangenomen deal omtrent het schuldenplafond inmiddels is goedgekeurd door de Amerikaanse Senaat. Als gevolg lijkt een zekere mate van opluchting te overheersen op de financiële markten. Desondanks is er nog geen weinig optimisme terug te zien in de bitcoin koers.

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gaat bitcoin S&P 500 achterna?

De afgelopen maand bleek de slechtste maand te zijn voor bitcoin sinds november 2022. November mag momenteel gelabeld worden als het dieptepunt van de hardnekkige bearmarkt en in de maanden erna schoot BTC dan ook enorm hard omhoog. Na het eerste kwartaal is het vuurwerk echter verdwenen en zullen velen de markt als ‘saai’ omschrijven.

De deal omtrent het schuldenplafond in de verenigde Staten stond de afgelopen tijd centraal en zorgde voor de enige angst op de markten. Inmiddels heeft de Amerikaanse Senaat de deal aangenomen waardoor de spanning op de financiële markten wat is afgenomen.

De S&P 500 is als gevolg dan ook gestegen tot de hoogste prijs in tien maanden tijd. De tweet van Santiment laat tevens zien dat de koers van goud momenteel aan het opleven is. Bitcoin blijft momenteel net boven de 27.000 dollar steken, maar het crypto-analysebedrijf suggereert dat er wellicht een inhaalslag aan zit te komen.

14 juni is in die zin een belangrijke dag voor bitcoin die een grote koersbeweging teweeg zou kunnen brengen. Op die dag staat namelijk de Federal Open Market Committee (FOMC) op de agenda, de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. 74,7 procent van de markt verwacht momenteel dat de Federal reserve de renteverhoging op 14 juni zal pauzeren.

Advertentie

XRP en LTC schieten omhoog

Voor de meeste altcoins ontbreekt het momenteel ook aan vuurwerk, maar Ripple (XRP) en litecoin (LTC) hebben de afgelopen week wel een mooie stijging meegemaakt.

Terwijl XRP-investeerders in afwachting zijn op het einde van de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lijkt Ripple het erg goed te doen op social media. De Ripple koers is bovendien in de afgelopen zeven dagen met meer dan tien procent de lucht in geschoten.

Litecoin maakt zich momenteel op voor zijn halving en dit besef lijkt bij veel investeerders momenteel door te dringen. De LTC koers staat over de afgelopen week namelijk ook met 10 procent in de plus.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie