Kevin Schijven Kevin Schijven
21/11/2022 08:46 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 08:46

Bitcoin zakt onder $16.000 na mining difficulty nieuw record bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miner winstgevend, het addertje? Legaal is het niet

Foto: cybrain/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon afgelopen week in een steeds krapper bereik te bewegen. De afgelopen dagen hield bitcoin nog boven $16.500 stand, maar de koers verloor daar gisterenavond grip op. Bitcoin daalde richting $16.000 en dipte afgelopen nacht even naar $15.900, in de buurt van het jaarlijkse dieptepunt.

Vervolgens herstelde bitcoin iets, maar momenteel wordt de support op $16.000 weer getest. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $15.980 Binance en €15.570 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 4% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 85%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $309 miljard en de dominantie op 38,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 21 (Extreme Fear).

Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin mining difficulty stijgt, miners nog zwaarder onder druk

De laatste tijd hebben wij vaker geschreven dat bitcoin miners zwaar onder druk staan door de lage koers en hoge moeilijkheidsgraad. Die druk neemt echter alsmaar toe en afgelopen nacht is de bitcoin mining difficulty wederom gestegen.

Alhoewel het ditmaal om een stijging van slechts 0,51% gaat, komt de moeilijkheidsgraad op een nieuw record uit van 36,95 T tegen een gemiddelde hash rate van 264,18 EH/s.

Door de hoge druk zijn veel miners de laatste tijd gedwongen hun geminede BTC direct te verkopen alsmede hun reserves. Cryptoquant toont een flinke piek aan in de hoeveelheid BTC die afgelopen week door miners werd verkocht en dat zorgt ook voor nog meer druk op de prijs.

Advertentie

FOMC minutes deze week

Ook futures van aandelenmarkten kleuren vanochtend rood. Er lijken veel zorgen te zijn over een aankomende recessie in deze macro-economische toestand. Aankomende woensdag zal de Federal Reserve de notulen publiceren van de laatste Federal Open Market Committee, oftewel de zogeheten FOMC minutes. De markten maken zich zorgen dat uit deze notulen zal blijken dat de Fed toch een meer hawkish beleid aan zal houden dan eerst op gehoopt werd.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin fonds van Grayscale ook onder druk?

Afgelopen week schreven we al dat er zorgen zijn over het grootste bitcoin fonds ter wereld van Grayscale Investments. De korting op de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ligt hoger dan ooit en Genesis zit mogelijk ook in de problemen. Beide bedrijven vallen onder de Digital Currency Group (DCG). Toch denkt QCP Capital dat de kans op liquidatie klein is.

Na de FTX crash kondigden veel grote exchanges aan dat zij voortaan hun proof of reserves zullen publiceren. Een manier om via de blockchain aan te tonen dat het bedrijf ook daadwerkelijk de hoeveelheid crypto bezit die het beweert te hebben. Grayscale kondigde echter aan dat het bedrijf deze niet zal onthullen vanwege “veiligheidsoverwegingen”, maar dat zorgt natuurlijk niet voor veel vertrouwen.

Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bodem discussie laait weer op

Doordat bitcoin weer in de buurt komt van het jaarlijkse dieptepunt, laait natuurlijk ook weer de discussie op of de koers al zijn bodem heeft bereikt. Of gaat bitcoin de komende tijd toch nog dieper dalen? In vorige bearmarkten stond het percentage van investeerders in verlies nog hoger:

Ondertussen duurt deze bearmarkt al langer dan de vorige paar en komen we zelfs in de buurt van de langste bearmarkt ooit in de geschiedenis van bitcoin. Toch kan dat ook een teken zijn dat de bodem in de buurt is.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie