Roy van Krieken Roy van Krieken
06/07/2021 13:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2021 13:20

China laat zien dat Bitcoin (BTC) onverwoestbaar is: Bitcoin Center-oprichter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
China laat zien dat bitcoin (BTC) onverwoestbaar is Bitcoin Center oprichter

De laatste tumultueuze periode staat veelal in het teken van China en de steeds verder gaande maatregelen tegen crypto in het land. Het minen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies werd aan banden gelegd en het werd voor investeerders steeds moeilijker gemaakt om nog te handelen in cryptocurrencies.

Deze draconische maatregelen hadden in eerste instantie grote gevolgen voor de koers van onder andere bitcoin en het sentiment in de markt. Echter, er komen steeds meer geluiden naar buiten dat deze ontwikkelingen in China op de lange termijn juist positief zullen uitpakken voor de wereld van cryptocurrencies

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin is onverwoestbaar

Volgens Nick Spanos, oprichter van het Bitcoin Center en mede-oprichter van het Zap protocol, heeft een ijzersterke mening. 

Hij gelooft dat de recente ontwikkelingen in China ervoor hebben gezorgd dat nogmaals duidelijk wordt gemaakt dat bitcoin niet zomaar ten onder zal gaan.

“Als zelfs de tweede grootste economie ter wereld bitcoin niet kan vermorzelen, devalueren en manipuleren dan is het een niet te stoppen machine”

Ook noemt Spanos de situatie van grote hoeveelheden miners in China en elders. Op de korte termijn zorgden de maatregelen van de Chinese overheid voor onzekerheid en chaos. Naarmate de tijd vordert zal de rust wederkeren in de markt en ook voor de miners. Spanos noemt ook de winst die miners op dit moment behalen

Doordat de difficulty van bitcoin mining ondertussen naar beneden is geschaald is het voor overgebleven miners makkelijker om bitcoin te minen en dus winstgevender. Volgens Spanos is dit aantrekkelijk voor eventuele nieuwe miners die op deze manier het gat weer op kunnen vullen.

Daarnaast zijn veel grote mining pools en bedrijven vertrokken uit China en hebben zich in andere landen gevestigd zoals Kazakhstan en de Verenigde Staten. 

Advertentie

Rust keer terug in de markt

Nu de grootste onrust achter de rug lijkt wat betreft China is het wachten op rust die weder zal keren in de markt. 

Volgens Spanos is dit slechts een kwestie van tijd. Hij stelt dat elke keer als er negatief nieuws naar buiten kwam, de koers van bitcoin opnieuw een beweging omhoog maakte zodra het betreffende nieuws door de crypto gemeenschap werd “verteerd.”

Spanos is niet de enige die een dergelijk standpunt inneemt. Ook Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, stelde onlangs dat hij het hardhandig optreden van de Chinese overheid als een positief iets zag. Het was een test voor bitcoin en crypto in het algemeen.

Inmiddels is wel gebleken dat bitcoin deze test met vlag en wimpel heeft doorstaan. De mining sector die het hardst werd getroffen door de maatregelen klimt weer overeind en de grootste cryptocurrency zal verder gaan alsof er niets is gebeurd, zo lijkt het. Als zelfs China bitcoin niet klein kan krijgen, wie dan wel?

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie