Shane Kuijpers
31/05/2021 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2021 16:36

Deze bitcoin (BTC) adressen kochten vorige week weer grote hoeveelheid BTC, ondanks lage koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze bitcoin (BTC) adressen kochten vorige week weer grote hoeveelheid BTC, ondanks lage koers

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen weken hard gedaald, met een dieptepunt van $31.000 op 23 mei. Dat wil echter niet zeggen dat niemand meer bijkoopt. Integendeel zelfs. Afgelopen 7 dagen zijn er ongeveer 30.000 BTC toegevoegd aan grote bitcoin adressen.

Dit is op te maken uit de gegevens van Santiment. Santiment is toonaangevend als onderzoeksplatform. De meest waardevolle digitale munt ter wereld is gewild op dit moment. Op Twitter liet het bedrijf zien over welke gegevens het hier gaat:

Bitcoin is in ten opzichte van 3 weken geleden met 40% gedaald. Dit is het gevolg van kritische uitingen van Elon Musk. Musk gaf aan dat het energieverbruik van BTC mining te hoog was. Daarna volgden geruchten over een eventueel mining verbod in China, waardoor de prijs van bitcoin alleen maar verder zakte.

Grote bitcoin adressen zijn van groot belang op de cryptomarkt en zijn in staat om flinke invloed uit te oefenen. Momenteel zouden 16.000 adressen gezamenlijk zo’n 9 miljoen BTC in bezit hebben. Door de verhoogde volatiliteit die is ontstaan in de afgelopen weken zijn er veel whales die hun munten verplaatst hebben. Zo is er een grote outflow geweest op Binance. En op 28 mei was er een Coinbase gebruiker die maar liefst 1.964 bitcoin verhuisde van zijn Coinbase account naar een digitale wallet. Dit ging toen om een bedrag van ruim $70 miljoen.

Positiviteit

Er zijn genoeg positieve geluiden omtrent bitcoin en crypto in het algemeen. Voor het weekend gaf miljardair Carl Icahn bijvoorbeeld nog aan fors te willen investeren.

Bekende bitcoin bezitters als Michael Saylor en Elon Musk lieten ook al weten dat ze niks verkocht hebben. Saylor gaf zelfs toe dat hij in de dip had bijgekocht, iets wat zijn bedrijf MicroStrategy eigenlijk steevast doet.

Daarnaast zijn er ook steeds meer banken die crypto diensten aanbieden, of aan willen bieden. BNY Mellon, oudste bank van Amerika kondigde dit gisteren nog aan.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie