Shane Kuijpers
30/05/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:11

Oudste bank van Amerika zet in op bitcoin (BTC) met lancering speciale crypto-tak in Ierland

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cryptocurrencies_en_marktrisico_deel_2_stijgende_crypto’s_en_de_mogelijke_gevolgen

De oudste bank van de Verenigde Staten, the Bank of New York Mellon (BNY Mellon), heeft een zogeheten Digital Innovation Hub opgericht in Dublin, de hoofdstad van Ierland. Met deze Hub zet de bank in op de toekomst van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Met het oprichten van deze nieuwe divisie in Dublin stelt de bank klanten in staat om verschillende digitale munten te bewaren, over te schrijven en uit te geven.

De financiële reus kondigde afgelopen februari al aan dat het crypto diensten aan wilde gaan bieden. Toentertijd werd er al een speciale afdeling opgezet om dit te gaan regelen, alleen werd nog niet bekend gemaakt wanneer het zo ver zou zijn. Dat moment is nu dus, meldt Business Post. Hiermee lopen ze voor op concurrenten als JPMorgan en Citi. Jamie Dimon, CEO van eerstgenoemde concurrent, gaf onlangs nog aan zelf absoluut geen fan te zijn van cryptocurrency. Dat wil niet zeggen dat JPMorgan niet ook uiteindelijk overstag gaat. De vraag onder klanten is nou eenmaal hoog. 

Veel investeerders die nog niet in de crypto-markt zitten houden de boot nog af omdat er nog geen grote banken als beheerder zijn. Deze stap van BNY Mellon zou daar zomaar eens verandering in kunnen brengen. Op 5 mei bracht New York Digital Investment Group (NYDIG) al naar buiten dat honderden Amerikaanse banken van plan zijn om dit jaar nog cryptocurrency diensten aan te bieden. Dat kan mogelijk in een stroomversnelling komen nu.

Vorige maand liet BNY Mellon nog weten spijt te hebben van het feit dat ze niet eerder in hebben gespeeld op bitcoin, maar daar komt vanaf nu dus eindelijk verandering in.

BNY Mellon is naast oudste bank van Amerika ook ‘s werelds grootste custodian en heeft ongeveer $41 biljoen beheerd vermogen. In 1994 vestigde de bank zich al in Ierland.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie