Ivo Melchers Ivo Melchers
22/12/2022 14:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2022 14:03

Dit is hoe de crypto adoptie in Rusland ervoor staat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Miha Creative

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat cryptocurrencies steeds meer gebruikt worden in Rusland en Oekraïne, als gevolg van de grootschalige oorlog. Bij de Russen lijken de stablecoins vooral erg populair, doordat het land is verbannen van het grensoverschrijdende SWIFT-systeem. Transacties van en naar het buitenland worden dus steeds meer gedaan met gebruik van stablecoins. Daarnaast lijken de Russen op grote schaal de roebel in te ruilen voor stablecoins om op die manier hun vermogen te beschermen.

Ook kon je lezen dat Rusland één van de landen was waar de adoptie ten aanzien van cryptovaluta het hardst was gegroeid in het derde kwartaal. De Russische crypto exchange Bitbanker en de onderzoeker Cupli Surveys hebben recent onderzoek gedaan om te kijken hoe de crypto adoptie er op het moment voor staat in Rusland.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto adoptie in Rusland

Voor het onderzoek werden er in totaal 1.500 Russen ondervraagd met een leeftijd van achttien jaar of ouder. 29% aan dat ze ‘’minstens één keer crypto hadden gebruikt’’. 51% van deze groep zei dat hun belangrijkste reden om digitale valuta te kopen was om hun spaargeld veilig te stellen.

Ongeveer een derde van degene met crypto-ervaring gaf aan dat ze weleens tokens hadden gebruikt als middel om geld over te maken naar andere mensen. Verassend genoeg gaf 26% van de participanten aan dat ze weleens crypto hadden gebruikt om te betalen voor goederen en diensten, terwijl het gebruik van digitale valuta als betaalmiddel verboden is in Rusland.

De meeste respondenten gaven tevens aan dat ze meerdere wallets gebruiken voor de opslag van hun crypto. 14% benoemde dat cold storage de voorkeur kreeg boven exchange wallets voor het opslaan van hun digitale valuta.

Bitcoin de meest betrouwbare crypto

Acht op de tien Russen vindt bitcoin (BTC) de meest betrouwbare digitale activa datbeschikbaar is op het moment. Daarnaast had 36% van alle deelnemers vertrouwen in Tether (USDT) en 35% zag ethereum (ETH) als een betrouwbare digitale valuta.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie