Simon Bosch Simon Bosch
01/11/2022 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 07:05

Crypto-adoptie in Q3 het hoogst in Oekraïne, Indonesië en Rusland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-adoptie in Q3 het hoogst in Oekraïne, Indonesië en Rusland

Foto: rospoint/Shutterstock

Cryptocurrencies zijn ondanks de berenmarkt nog steeds populair. Dat blijkt wel uit de interesse die nog steeds niet weg is uit de markt. De adoptiegraad blijft zelfs erg sterk, zo blijkt uit onderzoek van DappRadar. Ook blijkt crypto-gaming bij veel mensen nog niet bekend te zijn.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto blijft zieltjes winnen

In Oekraïne, Indonesië en Rusland is de adoptie het hardst gegroeid. Hier gaat het ten opzichte van juli om groeipercentages van 143%, 116% en 88% in slechts een paar maanden tijd. Vietnam is in juist gekrompen. In dit land is in september het crypto-verkeer met bijna 50% gedaald ten opzichte van juli. Ondanks dat heeft het zijn negende positie in de ranglijst gehouden.

Toch bleven de Verenigde Staten de grootste markt. Hiervoor zal DappRadar dollar-volumes hebben gebruikt in plaats van het aantal actieve gebruikers. India staat wat dit betreft op plek twee. Het eerste West-Europese land in de lijst is Duitsland, maar dit land staat pas op de tiende plaats.

Ook blijft dat mannen nog steeds het grootste deel van de industrie vormen, in het derde kwartaal was namelijk 73% man. Een duidelijke trend zit hier niet in, maar het afgelopen kwartaal is de groep vrouwen met 6% gegroeid.

Advertentie

Crypto gaming ondergewaardeerd

Verder blijkt dat blockchain-gaming helemaal niet zo bekend is als we zouden denken. 52% van alle traditionele gamers is zich bewust van deze wereld. Slechts 15% van alle Web3-gebruikers zegt er in de toekomst interesse in te hebben, omdat ze de markt eerder zien als een investering.

Dat geeft aan dat de markt misschien nog veel onontdekte potentie heeft. Non-blockchain-gamers geven aan dat ze de toegang tot nieuwe games en het kunnen verkopen van in-game activa voor echt geld interessant vinden.

Ondertussen is het aantal smart contracts ten opzichte van begin dit jaar met 40% gegroeid. Elke maand was een nieuw record. Cardano (ADA) bleef bovendien uitzonderlijk populair. De netwerkactiviteit steeg in een maand tijd met maar liefst 75%. Het is nu de op twee na grootste blockchain voor NFT’s (Non-Fungible Tokens).

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie