Rico Engelbarts
22/11/2018 07:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2018 07:19

Dochteronderneming VanEck lanceert Bitcoin-index gebaseerd op OTC-markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
dochteronderneming_van_eck_lanceert_bitcoin_index_gebaseerd_op_OTC_markt

MV Index Solutions (MVIS), een dochteronderneming van de Amerikaanse beleggingsmaatschappij VanEck, heeft haar eigen Bitcoin (BTC)-index, MVIS Bitcoin US OTC Sport Index, gelanceerd. Daarvoor is het de samenwerking aangegaan met drie belangrijke over-the-counter (OTC) trading desks, Genesis Trading, Cumberland, en Circle Trade die de prijsinformatie zullen verschaffen. Dat blijkt uit een persbericht dat op 20 november werd uitgegeven.
Het nieuwe product van MVIS is noemenswaardig omdat het haar gegevens van OTC-desks haalt in plaats van dat het daarvoor de data van cryptocurrencyexchanges gebruikt. Thomas Kettner, Managing Director bij MVIS zegt daarover het volgende:

We zijn verheugd om de eerste aanbieder te zijn die een BTC-index op de markt brengt op basis van de prijsgegevens van OTC-trading desks. Hierdoor kunnen klanten die over-the-counter handelen deze index gebruiken als een betrouwbare maatstaf voor hun transacties of potentiële beleggingsproducten.

Hoewel de meeste aandacht voor crypto wordt gericht op de grote spot exchanges, wordt er meer crypto verhandeld op de OTC-markt. Afgelopen zomer bracht het onderzoeksinstituut TABB Group een rapport uit waarin stond dat op de OTC-markt tot wel drie keer zoveel Bitcoin verhandeld werd dan op de exchanges. Monica Summerville, Senior FinTech-analist bij TABB Group stelt dat grote deals wel over-the-counter moéten gaan, omdat vele exchanges de grootte van orders beperken, waardoor deze opgesplitst moeten worden en dat dat “fataal” is voor de koers van de cyptocurrencies.
VanEck, het moederbedrijf van MVIS dat geldt als grootste kanshebber om de goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund), schreef in de brief die het eind juli naar de SEC stuurde in een poging de commissie tot goedkeuring te verleiden, ook dat het gebruik zou maken van prijsgegevens van OTC-markten als basis voor haar Bitcoin-ETF.
Hoewel die brief vooralsnog niet mocht baten en de SEC sindsdien nog tot tweemaal toe een oordeel uitstelde, doet de commissie op 29 december nog eens uitspraak over de kwestie. Mocht het haar beslissing dan nogmaals uitstellen zal er op 27 februari uiteindelijk een definitief oordeel geveld worden over de Bitcoin-ETF van VanEck.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie