Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Dochteronderneming VanEck lanceert Bitcoin-index gebaseerd op OTC-markt

MV Index Solutions (MVIS), een dochteronderneming van de Amerikaanse beleggingsmaatschappij VanEck, heeft haar eigen Bitcoin (BTC)-index, MVIS Bitcoin US OTC Sport Index, gelanceerd. Daarvoor is het de samenwerking aangegaan met drie belangrijke over-the-counter (OTC) trading desks, Genesis Trading, Cumberland, en Circle Trade die de prijsinformatie zullen verschaffen. Dat blijkt uit een persbericht dat op 20 november werd uitgegeven.

Het nieuwe product van MVIS is noemenswaardig omdat het haar gegevens van OTC-desks haalt in plaats van dat het daarvoor de data van cryptocurrencyexchanges gebruikt. Thomas Kettner, Managing Director bij MVIS zegt daarover het volgende:

We zijn verheugd om de eerste aanbieder te zijn die een BTC-index op de markt brengt op basis van de prijsgegevens van OTC-trading desks. Hierdoor kunnen klanten die over-the-counter handelen deze index gebruiken als een betrouwbare maatstaf voor hun transacties of potentiële beleggingsproducten.

- Advertentie -

Hoewel de meeste aandacht voor crypto wordt gericht op de grote spot exchanges, wordt er meer crypto verhandeld op de OTC-markt. Afgelopen zomer bracht het onderzoeksinstituut TABB Group een rapport uit waarin stond dat op de OTC-markt tot wel drie keer zoveel Bitcoin verhandeld werd dan op de exchanges. Monica Summerville, Senior FinTech-analist bij TABB Group stelt dat grote deals wel over-the-counter moéten gaan, omdat vele exchanges de grootte van orders beperken, waardoor deze opgesplitst moeten worden en dat dat “fataal” is voor de koers van de cyptocurrencies.

VanEck, het moederbedrijf van MVIS dat geldt als grootste kanshebber om de goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund), schreef in de brief die het eind juli naar de SEC stuurde in een poging de commissie tot goedkeuring te verleiden, ook dat het gebruik zou maken van prijsgegevens van OTC-markten als basis voor haar Bitcoin-ETF.

Hoewel die brief vooralsnog niet mocht baten en de SEC sindsdien nog tot tweemaal toe een oordeel uitstelde, doet de commissie op 29 december nog eens uitspraak over de kwestie. Mocht het haar beslissing dan nogmaals uitstellen zal er op 27 februari uiteindelijk een definitief oordeel geveld worden over de Bitcoin-ETF van VanEck.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.015,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.057,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.078,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.095,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.217,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.217,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.015,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.057,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.078,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.095,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...