Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Gaat John McAfee binnenkort een bitcoin betaalpas uitbrengen?

John McAfee, miljardair, presidentskandidaat en bekend bitcoin-bull, laat weer van zich horen op Twitter. Ditmaal kondigt hij op 26 april de “eerste crypto credit card” aan:

- Advertentie -

In een daaropvolgende tweet verbetert hij zichzelf en noemt hij de betaalpas een debet kaart voor bitcoin (BTC):

McAfee zegt dat de betaalpas in de komende weken uit zou moeten komen. De pas zou ondersteund worden door Visa en automatisch je bitcoin omzetten naar lokaal fiat-geld zodat men de pas overal kan gebruiken waar Visa wordt geaccepteerd.

Verder schrijft McAfee dat alleen op de eerste 12.000 passen zijn foto zal staan. Zoals te zien op het plaatje staan naast zijn foto ook de Amerikaanse vlag op de pas met daarop gebroken kettingen en technologiesymbolen als de sterren van de vlag. Ook staat de tekst “Freedom Lover” en de slogan voor zijn 2020 Amerikaanse presidentsverkiezingen “Get Your Soul Back” erop.

De grote vraag: moeten we geloven dat dit echt is? De uitgave van een Visa-ondersteund bitcoin betaalpas zou groot nieuws zijn en veel voor de adoptie van bitcoin en andere cryptocurrency kunnen betekenen. Er wordt dan ook massaal met verheuging op Twitter gereageerd.

Daarnaast wordt er natuurlijk ook met veel scepticisme gereageerd. Zo zou bitcoin misschien niet de meest geschikte cryptocurrency zijn voor een dergelijke betaalpas vanwege langzame transactiesnelheden. Ook wordt de kans dat Visa samenwerkt met een bekend belastingontduiker niet groot geacht. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat McAfee zijn beloftes breekt.

Eerder deze week beweerde McAfee dat hij de identiteit van Satoshi Nakamoto, de originele bedenker van bitcoin, kent. McAfee kondigde aan dat hij deze identiteit zou onthullen omdat Craig Wright beweert Satoshi te zijn en mensen uit de cryptogemeenschap dreigt aan te klagen die hem niet geloven. Echter nam McAfee dat later weer terug omdat hij zich zorgen maakt dat de onthulling zijn uitleveringszaak kan beïnvloeden.

Twee weken geleden schreef McAfee op Twitter dat hij het wiskundig onmogelijk acht dat bitcoin niet naar een waarde van $1 miljoen gaat stijgen tegen het eind van 2020.

Coinbase kondigde zo’n drie weken geleden aan dat het de Coinbase pas heeft gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. De Coinbase pas is ook een Visa betaalpas die automatisch cryptocurrency omzet naar fiat-geld. De kaart zou binnenkort in meer Europese landen lanceren, maar er zijn geen plannen om de debet kaart in Amerika uit te brengen.

De wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David van afgelopen maandag gemist? Je kan hem hier vinden!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.080,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.952,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.028,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.033,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.080,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.952,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.028,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.033,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...