Erik Juffermans Erik Juffermans
11/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 19:00

Globale Bitcoin verschuiving gaande van de VS naar Azië

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Globale Bitcoin verschuiving gaande van de VS naar Azië

Foto: Fer Gregory/Shutterstock

Sinds begin dit jaar is er een zeer opvallende globale verschuiving gaande. Amerikaanse bitcoin (BTC) wallets bezitten steeds minder BTC terwijl Aziatische wallets daarentegen juist consequent in groeien waarde. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het moeizame wetgevende klimaat in de Verenigde Staten. Meerdere Aziatische landen maken echter grote stappen richting crypto adoptie.

Bitcoin begint spannende week van rentebesluiten met hoopvolle stijging
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hopeloze crypto regelgeving in Amerika

Dit blijkt uit data van het blockchain analysefirma Glassnode. Vooral de laatste maanden gaat deze verschuiving erg hard. Ten opzichte van een jaar geleden daalde het bitcoin aanbod in Amerika met 7,5 procent. Het Aziatische bitcoin aanbod steeg juist met 6,9 procent.

Dit fenomeen is allesbehalve verrassend. De cijfers zijn enkel een reflectie van de moeizame relatie tussen de crypto sector en Amerikaanse autoriteiten. Zo ligt de Security and Exchange Commission (SEC) al jaren overhoop met de Amerikaanse crypto sector. Neem de oeverloze rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de SEC bijvoorbeeld, of de constante aanvallen die de SEC uitvoert op crypto bedrijven zoals Coinbase en Binance.

Meerdere prominente figuren wezen al op de gevaren van deze situatie. Zo overweegt Brian Armstrong, CEO van Coinbase, een vertrek uit Amerika. Meerdere individuen wezen ook al op de exodus van Amerikaanse crypto bedrijven naar bijvoorbeeld Hong Kong.

De volgende bitcoin bullrun komt uit Azië

Ook Cameron Winklevoss, oprichter van crypto exchange Gemini, meende recent dat de volgende crypto bullrun niet uit het Westen maar uit Azië zal komen. Op 20 april voegde Gemini de daad bij het woord en kondigde aan te verhuizen naar Azië. Het opende een gloednieuw kantoor in India.

Waar Amerika dus geen aanstalte maakt een duidelijk wetgevend raamwerk voor de crypto sector te ontwikkelen, doen Aziatische landen dit wel. Zo sprak Hong Kong eerder dit jaar de ambitie uit een regionale crypto hub te worden. Meerdere crypto bedrijven gaven al aan een verhuizing naar de stadstaat voor te bereiden. Moraal van het verhaal: Amerika lijkt de crypto trein voorbij te laten gaan, en Azië vult de leegte maar al te graag in.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie