Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Grote Italiaanse bank lanceert nieuw handelsplatform voor bitcoin (BTC) tijdens coronacrisis

Banca Sella, een grote Italiaanse bank, heeft een nieuw handelsplatform gelanceerd voor bitcoin (BTC).

De bank kondigt de lancering aan als reactie op de groeiende vraag naar de cryptocurrency te midden van de uitbraak van het coronavirus (Covid-19). Italië wordt hard getroffen door het virus en het land is momenteel compleet vergrendeld.

- Advertentie -

Banca Sella meldt op haar website dat de nieuwe handelsdiensten voor bitcoin gebaseerd zijn op “Hype” platform van de bank. Hype wordt door ongeveer 1,2 miljoen Italianen gebruikt. De bank zal fungeren als tussenpersoon om potentiële veiligheidsrisico’s te beperken.

Met het platform kan bitcoin gekocht en verkocht worden alsmede kunnen klanten het platform gebruiken om voor goederen en diensten betalen met bitcoin. Op de app van Hype kunnen klanten gemakkelijk een bitcoin-wallet aanmaken.

Er zit echter wel een limiet aan, klanten moeten hun account upgraden zodra ze deze limiet bereiken en meer bitcoin willen kopen of verkopen. Er zijn drie soort accounts beschikbaar: Start, Plus en Premium.

De nieuwe handelsdienst zit momenteel nog in een bètafase, maar het zou over een paar dagen toegankelijk moeten zijn voor alle klanten. Antonio Valitutti, algemeen directeur bij Hype zegt:

De markt voor cryptocurrency en vooral bitcoin blijft interesse wekken, vooral bij het publiek dat ons klantenbestand vormt – per definitie jong en slim en die in toenemende mate verwachten toegang te krijgen tot deze wereld via de tool die ze gebruiken om geld te beheren dagelijks.

De uitbraak van het coronavirus dwingt landen strenge maatregelen te nemen. Dat zorgde ervoor dat alle financiële markten behoorlijke klappen vingen afgelopen week, maar vandaag kleuren alle koersen plotseling weer groen. De gehele cryptocurrency-markt toont een stijging van maar liefst 20% of meer. Bitcoin gaat inmiddels weer richting de $7.000.

Gisteren kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat het 750 miljard euro (bovenop de al eerder aangekondigde 120 miljard) zal steken in het kopen van staats- en bedrijfsobligaties. Het plan is onderdeel van de bestrijding tegen de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Venezuela besloten heeft om al zijn banken te sluiten. Tegelijkertijd blijkt dat het handelsvolume van bitcoin (BTC) in Zuid-Amerika is gestegen.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.466,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.447,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.500,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.502,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.533,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.466,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.447,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.500,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.502,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.533,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...