Timo Bult Timo Bult
25/07/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2022 11:15

Heeft MicroStrategy bitcoins verkocht? Analist neemt zorgen weg

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Betrouwbare indicator toont bitcoin bodem, maar recessie ligt op de loer

Foto: viewimage / Shutterstock.com

Met de huidige dalende bitcoin (BTC) koers en natuurlijk de bredere crypto bear markt, zit de angst er bij investeerders goed in. Tesla verkocht al een groot deel van zijn bitcoins. De afgelopen dagen gingen er geruchten rond dat ook MicroStrategy BTC aan het verkopen is, maar klopt dit wel?

Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verkocht MicroStrategy bitcoins?

Maar eerst de vraag waarom het überhaupt uitmaakt of MicroStrategy bitcoins verkoopt of niet. MicroStrategy is een bedrijf dat heilig in Bitcoin gelooft en de cryptocurrency dan ook fanatiek is blijven kopen de afgelopen maanden. Het heeft nu 129.698 bitcoins in zijn wallets staan die nu $2,9 miljard waard zijn. Dat is ongeveer $1 miljard minder dan waarvoor het deze BTC heeft gekocht.

Omdat het bedrijf dus flink onder water staat met zijn investering gaan er nu geruchten rond dat het zijn BTC wel eens zou moeten verkopen. Uit on-chain data, dat is data afkomstig van de blockchain, blijkt daarnaast dat een grote wallet onlangs een enorme hoeveelheid BTC heeft verplaatst.

On-chain analist JarvisLabs laat in zijn analyse zien waarom het onwaarschijnlijk is dat MicroStrategy achter de grote transacties zit. Zo kocht de wallet al in 2019 bitcoins terwijl MicroStrategy pas officieel in 2020 is begonnen met bitcoin kopen. En aangezien het bedrijf beursgenoteerd is, moet het aan allerlei rapportage-eisen voldoen. Had MicroStrategy inderdaad wat van zijn bitcoins verkocht dan was dit allang in officiële documenten te vinden geweest. De analist concludeert:

“Wanneer je de ruis over deze wallet die je vaak op sociale media hoort eruit filtert: De vermeende wallet-leegloop zit nu in feite in een nieuwe wallet. Waarschijnlijk een andere custody-wallet van CB/Gemini.”

Sterker nog, een maand geleden was nog in het crypto nieuws te lezen dat het bedrijf nog meer bitcoin heeft gekocht. Eerder liet de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, nog weten dat het bedrijf pas bij een bitcoin prijs van $3.500 een deel van zijn bezit moet verkopen. Zover zijn we gelukkig (nog?) niet afgedaald.

BTC verkoopdruk alsnog onverminderd hoog

Ondanks dat MicroStrategy dus geen bitcoins heeft verkocht, blijft de druk op de markt onverminderd hoog. Vanochtend was in de dagelijkse marktupdate te lezen dat bitcoin miners blijven verkopen. Wel zijn er wat voorzichtige positieve signalen. Zo zijn whales, wallets met veel BTC in bezit, bitcoin blijven kopen. In de marktupdate lees je meer over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie