Shane Kuijpers
24/08/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2021 06:04

Iran gaat bitcoin (BTC) mining verbod weer opheffen, druk op energieverbruik neemt af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Iran gaat bitcoin (BTC) mining verbod weer opheffen, druk op energieverbruik neemt af

De Iraanse regering heeft besloten om bitcoin (BTC) mining weer toe te staan. Bitcoin mining was in Iran, net als in veel andere landen, verboden, maar dit verbod wordt per 22 september weer opgeheven. 

Het verbod op bitcoin mining kwam er in eerste om het stroomverbruik te verminderen, aangezien er tekorten in het land waren. Waar bijvoorbeeld China voorlopig nog niet van plan om hun regelgeving wat betreft cryptocurrencies te versoepelen, doet Iran dat dus wel. Iraans energiebedrijf Tavanir gaf aan dat het energieverbruik tegen het einde van september flink verminderd zou zijn. Hierdoor heeft de overheid besloten mining weer toe te staan.

The Financial Tribune kwam met dit bericht naar buiten. Zij merkte op dat met name illegale miners het verbruik heel erg omhoog halen. Het stroomverbruik afkomstig van hen (2.000-3.000 KW per dag) zou gelijk staan aan bijna helft van heel de stad Teheran, de hoofdstad van Iran. Legale miners verbruiken slechts een fractie hiervan en daarom komt er een versoepeling.

Iran is nooit heel erg streng geweest wat betreft cryptocurrency. De wetgevingen zijn nooit extreem en/of van lange duur geweest. Het mining verbod heeft uiteindelijk vier maanden geduurd. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto mining

Mining heeft het in 2021 zwaar te verduren gehad. Na kritiek over het te hoge energieverbruik werd er wereldwijd strenger opgetreden tegen miners. Met name China trad hard op, wat uiteindelijk heeft geleid tot een landelijk verbod. Ondertussen hebben veel miners die voorheen in China actief waren hun werkzaamheden voortgezet in andere landen. De Verenigde Staten en Kazachstan zijn hiervoor erg populair. 

Het verbod vanuit China had een tijdje desastreuze gevolgen voor BTC miners, maar het herstel is ondertussen volop ingezet. Bitcoin mining is op dit moment ook weer behoorlijk winstgevend.

Voor het weekend werd al bekend dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, ook aandelen van mining bedrijven in bezit heeft.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement