Roy van Krieken Roy van Krieken
20/08/2021 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2021 14:02

Grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft $383 miljoen aan bitcoin (BTC) mining aandelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft $383 miljoen aan bitcoin (BTC) mining aandelen

BlackRock is een Amerikaanse vermogensbeheerder gevestigd in New York. Het is de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld met maar liefst $10 biljoen assets under management (AUM). Het bedrijf opereert in meer dan 100 landen en kantoren in maar liefst 30 landen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BlackRock investeert in bitcoin (BTC) mining

Onlangs is via een melding aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar buiten gekomen dat BlackRock een significante hoeveelheid aandelen in het bezit heeft van enkele grote bitcoin (BTC) mining bedrijven, zo stelt Forbes.

Het heeft 6,71% van Marathon Digital Holdings en 6,61% in Riot Blockchain. In totaal gaat het hier om $383 miljoen aan aandelen. De investeringen werden door gedaan door de verschillende fondsen van BlackRock en hun exchange-traded funds (ETF).

Advertentie

Instituties duiken de wereld van crypto in

De investering van BlackRock is onderdeel van een grotere trend die al langere tijd zichtbaar is. Grote instituties investeren steeds meer en meer in crypto-gerelateerde aandelen en activa.

Zo maakte de gigantische vermogensbeheerder en financiële dienstverlener Fidelity onlangs bekend dat zij ook in bitcoin mining bedrijven had geïnvesteerd. Het lijkt er sterk op dat grote instituties meer blootstelling, zij het direct of indirect, willen vergaren aan bitcoin en andere cryptocurrencies.

Doordat de koersen van de aandelen van bitcoin mining bedrijven zo nauw verweven zijn met de koers van bitcoin is dit voor bedrijven een goede manier om indirecte blootstelling aan bitcoin te verkrijgen. Marathon zag het aandeel de afgelopen 12 maanden met maar liefst 754% stijgen en de koers van Riot steeg in diezelfde periode 848%.

Nadat de controversiële maatregelen in China werden ingevoerd omtrent het minen van cryptocurrencies stond kortstondig de wereld van het minen op zijn kop. Inmiddels is de grootste chaos achter te rug en zijn grote miners zoals Marathon en Riot verhuisd naar de Verenigde Staten. Analisten geloven dan ook dat deze ontwikkeling juist goed uit zal pakken voor de miners.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie