Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2019 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2019 09:46

John McAfee gaat eigen cryptocurrency uitbrengen en laat media zijn bitcoin (BTC) debetkaart testen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
John McAfee gaat eigen cryptocurrency uitbrengen

John McAfee, miljardair, voormalig eigenaar van McAfee antivirus en bekend bitcoin (BTC) bull, heeft aangekondigd dat hij een eigen cryptocurrency gaat uitbrengen, genaamd: De McAfee Freedom Coin.


Op de website van de cryptocurrency zegt McAfee dat de McAfee Freedom Coin ergens in de herfst van dit jaar uitkomt. Een white paper zou binnenkort moeten verschijnen. McAfee wil dat de cryptocurrency compleet losstaat van alle andere cryptocurrencies, cryptocurrency-exchanges en fiat-valuta.

Het is niet gebaseerd op een product of grondstof, noch is het verbonden met de waarde of het gedrag van een extern item of een externe entiteit. De waarde van de munt is altijd nul ten opzichte van andere valuta, maar de natuurlijke marktwaarde is volledig vrij om te groeien.

Tevens heeft McAfee aangekondigd op Twitter dat hij volgende week 20 McAfee bitcoin debet kaarten zal opsturen naar de media. In antwoord op de vraag wanneer de betaalpas beschikbaar zal zijn voor het gewone publiek zegt McAfee: “over enkele weken.”

Volgende week zal ik 20 McAfee Bitcoin Debit Cards aan leden van de media geven. U bent vrij om de kaarten te houden of terug te sturen. Gebruik ze overal. Laad ze rechtstreeks op vanuit uw smartphone-wallet.

Vorige week gaf McAfee enkele details vrij over de kaart. Hij gaf toen aan dat de VISA/Mastercard debet kaart grotendeels anoniem zal werken.
Begin mei bracht McAfee een quiz-app uit op Android, Bitcoin Play genaamd. Met de app kunnen gebruikers kleine hoeveelheden bitcoin, genaamd Satoshi’s, verdienen door quizvragen te beantwoorden. Als je vragen verkeerd beantwoordt wordt je door McAfee uitgescholden.
McAfee mengde zich onlangs ook in de discussie omtrent Craig Wright en zijn claim dat hij Satoshi Nakamoto is, de originele bedenker van bitcoin. McAfee zei dat hij de echte identiteit van Satoshi kent, dat het niet Craig Wright is en dat hij deze identiteit zal onthullen. Dat nam hij later echter weer terug omdat volgens zijn advocaat de onthulling zijn uitleveringszaak kan beïnvloeden.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie