Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Lancering Bakkt Warehouse de oorzaak van duikvlucht bitcoin (BTC)?

Gisteren lanceerde het handelsplatform Bakkt zijn custody-dienst Bakkt Warehouse. Opvallend was dat vlak na de tweet van Bakkt waarin het bekendmaakte dat Warehouse inderdaad gelanceerd is, de bitcoin (BTC) koers flink begon te kelderen.

- Advertentie -

Bakkt is een handelsplatform waarop beleggers binnenkort fysieke bitcoin futurescontracten kunnen gaan verhandelen. Dit zijn contracten die fysiek, dus met echte bitcoins, worden afgewikkeld. Bitcoin futurescontracten zijn overigens niets nieuws. Zo biedt de Amerikaanse beurs CME al dergelijke contracten. Deze worden echter met fiatvaluta afgewikkeld.

In augustus ontving Bakkt de benodigde vergunning om de contracten aan te mogen bieden. Op 23 september zal het platform zelf gelanceerd gaan worden. Velen verwachten dat deze lancering een grote impact zal gaan hebben op de BTC koers aangezien het platform vooral gericht is op institutionele beleggers. De type belegger belegt vaak met grote sommen geld, wat dus een stijgende koers zou kunnen gaan veroorzaken.

Gisteren werd Bakkt Warehouse gelanceerd. Beleggers kunnen daarom alvast bitcoin storten om op 23 september meteen aan de slag te kunnen. Vlak na de lancering van de dienst dook de BTC koers echter steil naar beneden. Dit is mogelijk een mooi voorbeeld van “buy the rumor, sell the news”.

Dit is een oude “beleggerswijsheid” waarmee wordt bedoeld dat mensen vaak op basis van geruchten (positief nieuws) investeren waardoor de koers begint te stijgen. Maar zodra het nieuws iets minder positief is dan verwacht, of het effect kleiner is dan verwacht, beginnen mensen massaal te verkopen, met een dalende koers tot gevolg.

Of dit ook daadwerkelijk de enige oorzaak is, blijft altijd moeilijk om te zeggen. Zo hield de voorzitter van de Federal Reserve gisteren een toespraak waarin hij niet al te positief was over cryptocurrency, wat ook werd aangehaald in de update van vanochtend.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,08 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,08 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...