Timo Bult Timo Bult
07/09/2019 06:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:57

Bitcoin (BTC) zakt in een snelle beweging door een aantal belangrijke support-niveaus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt in een snelle beweging door een aantal belangrijke support-niveaus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het leek er gistermiddag even op dat bitcoin (BTC) richting de $11.000 begon te handelen. De $10.800 werd gebroken en de bitcoin koers piekte uiteindelijke vlak bij $11.000. Een flinke correctie gooide echter roet in het eten voor de bulls. BTC lijkt daarnaast de altcoins met zich mee te trekken waardoor de bitcoin dominantie nagenoeg gelijk blijft.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.378 volgens CoinMarketCap. Dit betekent een daling van 3,2% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin behoort hiermee tot de grootste dalers in de top 10 cryptocurrencies. Alleen monero (XMR) laat een grotere daling zien.
XMR staat namelijk met een waarde van $74,4 ruim 3,8% in de min. Kijken we naar de top drie dan zien we vergelijkbare dalingen. Ethereum (ETH) staat met een waarde van $170,4 ruim 3% in de min en ripple (XRP) zakt naar $0,2518 na een daling van ruim 2%. Ondanks de steile duikvlucht van bitcoin verandert er niet veel aan de bitcoin dominantie. Deze staat op dit moment op 70,9%.

Aandelen van grote bitcoin miner stijgen met 18% door S&P-entree
Aandelen van grote bitcoin miner stijgen met 18% door S&P-entree

Bitcoin (BTC) 

Bitcoin wist gisteren in de loop van de middag steeds een stukje hoger te klimmen. Het brak hiermee de $10.800 en begon vanaf dat prijspunt hard te stijgen. Een high werd gevormd op $10.939. Daar verloor de koers echter het momentum dat het de voorgaande uren opbouwde.
Aan het begin van de avond zakte BTC namelijk in een snelle beweging dwars door een aantal belangrijke support-niveaus. Zo werden de $10.800, $10.700, $10.500 en de 100-uurs Moving Average (MA) binnen een uur tijd gebroken. Een duidelijke reden voor deze plotselinge dip lijkt er tot nu toe nog niet te zijn. Wel hield de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, gisteren een toespraak in Zwitserland.
crypto-insiders_telegram_banner
In die toespraak haalde hij cryptocurrencies en de zorgen eromheen aan. Digitale valuta “veroorzaken significante zorgen die we voorzichtig opgelost willen zien worden”, aldus Powell. Hij zei verder:

Het is ons ook niet duidelijk of hier [digitale valuta] echt vraag naar is. Consumenten hebben veel betalingsmogelijkheden. Ze vragen hier niet echt om. Ik wil echter niet klinken alsof ik het wil uitsluiten.

Echter heeft dit volgens de analist Alex Krüger geen invloed gehad op de koers:


Voor nu ligt de belangrijkste support bij $10.300. Zakt BTC ook hier doorheen dan kan de koers verder terugzakken richting de $10.200 en $10.000. Omhoog kijkend ligt de eerstvolgende weerstand bij $10.400, welk niveau de koers vannacht al een keer testte.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie