Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/04/2019 16:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 11:49

Nederland op tweede plek in top 5 Google Trends voor zoekterm "Bitcoin"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
nederland_op_tweede_plek_in_top_5_google_trends_voor_zoekterm_bitcoin

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Nu de cryptocurrency koersen weer beginnen te stijgen, neemt de interesse ook weer enorm toe. Een dag nadat de huidige rally begon werd dit al duidelijk uit de cijfers van Google Trends. Binnen een dag zochten Amerikanen toen 100.000 keer met “bitcoin” als trefwoord. Nederlanders waren toen goed voor zo’n 10.000 hits. Wanneer we naar de afgelopen 7 dagen kijken, zien we dat Nederland op de tweede(!) plaats staat op Google Trends in de top 5 landen waar het meest op “bitcoin” werd gezocht.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

1. Nigeria

Op de eerste plek zien we Nigeria. Het land met zo’n 199 miljoen inwoners kampt met flinke economische problemen zoals inflatie. Nigerianen gebruiken bitcoin (BTC) dan ook vaak om zich te beschermen tegen de gevolgen van de afnemende waarde van hun nationale valuta. Naast zich beschermen tegen inflatie gebruiken veel Nigerianen bitcoin om te betalen in winkels. Het is daarom ook bijzonder gemakkelijk om met BTC te betalen in het land.

Advertentie

2. Nederland

Dat Nederland op de tweede plek staat is misschien verrassend voor sommigen aangezien we slechts 17 miljoen inwoners hebben. Echter spelen blockchain, cryptocurrency en bitcoin, het boegbeeld van deze opkomende industrie, enorm in de lage landen. Zo vindt op 11 april ’s werelds grootste hackathon, Odyssey, plaats in Groningen. Daarnaast zijn er talloze cryptocurrency- en blockchain meetups te bezoeken in Amsterdam en omstreken!

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

3. Zuid-Afrika

Bijna 30% van de Zuid-Afrikanen bezit bitcoin. Het is daarom niet gek dat we het land hoog in dit lijstje terugvinden. Het land loopt op veel vlakken voor op het gebied van cryptocurrency-adoptie ten opzichte van Europa. Daarnaast zijn cryptocurrencies nauwelijks gereguleerd, waardoor het een interessante investeringsinstrument is voor de inwoners van het land.

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

4. Oostenrijk

Op plek 4 staat Oostenrijk, het land waar vorige week de Austria Blockchain Summit werd georganiseerd. Het grote evenement is waarschijnlijk een van de redenen dat veel mensen op bitcoin zochten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

5. Zwitserland

Ten slotte zien we het Alpenland Zwitserland op plek 5 staan. Het land staat bekend als een van de blockchain-vriendelijkste landen ter wereld. Daarnaast vinden we in de stad Zug “Crypto Valley“, waar talloze blockchain- en crypto-bedrijven zijn gevestigd. Met de crypto-adoptie zit het in Zwitserland ook wel snor. Zo kunnen Zwitsers sinds kort met cryptocurrencies betalen in de grootste webshop van het land, Digitec Galaxus.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie