nederland_op_tweede_plek_in_top_5_google_trends_voor_zoekterm_bitcoin

Nederland op tweede plek in top 5 Google Trends voor zoekterm “Bitcoin”

Nu de cryptocurrency koersen weer beginnen te stijgen, neemt de interesse ook weer enorm toe. Een dag nadat de huidige rally begon werd dit al duidelijk uit de cijfers van Google Trends. Binnen een dag zochten Amerikanen toen 100.000 keer met “bitcoin” als trefwoord. Nederlanders waren toen goed voor zo’n 10.000 hits. Wanneer we naar de afgelopen 7 dagen kijken, zien we dat Nederland op de tweede(!) plaats staat op Google Trends in de top 5 landen waar het meest op “bitcoin” werd gezocht.

1. Nigeria

Op de eerste plek zien we Nigeria. Het land met zo’n 199 miljoen inwoners kampt met flinke economische problemen zoals inflatie. Nigerianen gebruiken bitcoin (BTC) dan ook vaak om zich te beschermen tegen de gevolgen van de afnemende waarde van hun nationale valuta. Naast zich beschermen tegen inflatie gebruiken veel Nigerianen bitcoin om te betalen in winkels. Het is daarom ook bijzonder gemakkelijk om met BTC te betalen in het land.

Advertentie

2. Nederland

Dat Nederland op de tweede plek staat is misschien verrassend voor sommigen aangezien we slechts 17 miljoen inwoners hebben. Echter spelen blockchain, cryptocurrency en bitcoin, het boegbeeld van deze opkomende industrie, enorm in de lage landen. Zo vindt op 11 april ’s werelds grootste hackathon, Odyssey, plaats in Groningen. Daarnaast zijn er talloze cryptocurrency- en blockchain meetups te bezoeken in Amsterdam en omstreken!

3. Zuid-Afrika

Bijna 30% van de Zuid-Afrikanen bezit bitcoin. Het is daarom niet gek dat we het land hoog in dit lijstje terugvinden. Het land loopt op veel vlakken voor op het gebied van cryptocurrency-adoptie ten opzichte van Europa. Daarnaast zijn cryptocurrencies nauwelijks gereguleerd, waardoor het een interessante investeringsinstrument is voor de inwoners van het land.

4. Oostenrijk

Op plek 4 staat Oostenrijk, het land waar vorige week de Austria Blockchain Summit werd georganiseerd. Het grote evenement is waarschijnlijk een van de redenen dat veel mensen op bitcoin zochten.

5. Zwitserland

Ten slotte zien we het Alpenland Zwitserland op plek 5 staan. Het land staat bekend als een van de blockchain-vriendelijkste landen ter wereld. Daarnaast vinden we in de stad Zug “Crypto Valley“, waar talloze blockchain- en crypto-bedrijven zijn gevestigd. Met de crypto-adoptie zit het in Zwitserland ook wel snor. Zo kunnen Zwitsers sinds kort met cryptocurrencies betalen in de grootste webshop van het land, Digitec Galaxus.

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.114,90 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.873,50 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.883,80 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.956,00 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws