Rico Engelbarts
07/11/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2018 10:45

Onderzoek: Zuid-Afrika loopt voor op Europa in crypto

Nieuws
onderzoek_zuid-afrika_loopt_voor_op_europa_in_crypto

Cryptocurrency-exchange Luno is van plan uit te breiden in Afrika en heeft daarvoor een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat onder andere in Zuid-Afrika er meer enthousiasme voor cryptocurrencies is dan in de meeste westerse landen.
Het onderzoek werd gehouden onder 10 landen met meer dan 1.000 respondenten uit elk land. De participerende landen waren: Frankrijk, Indonesië, Maleisië, Ierland, Roemenië, Italië, Nederland, Duitsland, Litouwen, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.
Het onderzoek, dat zich voornamelijk richt op Zuid-Afrika, laat zien dat 69% van de respondenten in Zuid-Afrika bekend is met Bitcoin of een andere cryptocurrency en dat 29% crypto in bezit heeft. Dat is hoger dan de cijfers uit de Europese landen. Indonesië en Maleisië scoren ook hoog. Van de Indonesische respondenten is 63% bekend ermee en 40% bezit crypto. In Maleisië is 57% ermee bekend en geeft 39% aan crypto te bezitten.
In vergelijking scoort Duitsland een stuk lager. Hoewel 49% van de Duitse respondenten bekend is met crypto, gaf maar 9% aan het te bezitten. Frankrijk deed het iets beter met 37% bekendheid en 19% bezit. Italië valt daartussenin met 50% bekendheid en 14% eigenaarschap.
Onder de Europese landen doen de Nederlanders het het best. Hoewel de bekendheid met crypto onder Nederlanders relatief laag uitvalt (39%), heeft 27% aangegeven crypto in bezit te hebben. In Litouwen lijken ze het meest bekend te zijn met crypto, maar liefst 81% geeft aan te weten wat het is. Daarentegen gaf maar 3,8% van de Litouwers aan digitale valuta te bezitten
Resultaten van het onderzoek geven aan dat de Europese respondenten terughoudend zijn als het gaat om de adoptie van crypto. Zij geven aan dat ze er te weinig vanaf te weten. Respondenten uit Zuid-Afrika, Indonesië en Maleisië geven echter aan dat ze genoeg informatie hebben en zelfverzekerd genoeg zijn om crypto aan te schaffen.
Uit de onderzoeksresultaten blijkt ook dat onder de Zuid-Afrikaanse bezitters 83% cryptocurrencies zien als een langdurige investering. Dit tegenover 23% die crypto gebruikt om aankopen online te maken. Maar 12% gebruikt crypto om geld over te maken aan familie of vrienden.
Luno is operationeel in Europa, Zuid-Oost Azië, Nigeria en Zuid-Afrika. Marius Reitz, manager van de exchange in Zuid-Afrika, zegt dat Luno in gesprek is met banken en toezichthouders om uit te breiden in Afrika, maar wilde verder niet uitweiden over naar welke landen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie