Rico Engelbarts
02/02/2019 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2019 13:45

Novogratz: “Het gaat nog maanden duren voordat Bitcoin weer zal stijgen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
novogratz_het_gaat_nog_maanden_duren_voordat_bitcoin_weer_zal_stijgen

In een tweet op 1 februari schreef Mike Novogratz, een voormalig Wallstreet-investeerder, dat hij verwacht dat de cryptocurrency winter nog minstens een aantal maanden zal aanhouden. Wel zegt hij nog steeds vertrouwen te hebben in de toekomst van de crypto-industrie.
Novogratz was ooit een partner bij Goldman Sachs, maar besloot een aantal jaren terug zich volledig op Bitcoin te richten. Hij zag namelijk enorme potentie in de markt zoals hij die ook zag bij de opkomst van het internet. In 2017 tweette hij er dan ook behoorlijk op los tijdens de enorme hype die er ontstond rondom cryptocurrencies.
Het afgelopen halfjaar is Novogratz steeds minder gaan tweeten aangezien de hype ook af nam. Maar op 1 februari tweette hij voor het eerst in lange tijd weer over de crypto markt:

Ik realiseer mij dat ik al lange tijd niet meer over crypto heb getweet. Het gaat moeizaam. Ik denk dat het nog minstens een paar maanden gaat duren voordat we weer wat stijging gaan zien. Instituties zijn altijd trager met reageren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat wel zullen gaan doen. Er zijn heel veel activiteiten gaande achter de schermen. Houd je aan je koers.


Zoals altijd is Novogratz optimistisch, en verwacht hij dat instituties zullen gaan bewegen. Volgens veel deskundigen zal dat het moment zijn waarop de crypto-markt grote groei door zal gaan maken. De reden dat veel institutionele beleggers de markt nog niet hebben betreden is dat er nog vrijwel geen diensten van institutioneel niveau worden aangeboden op de crypto-markt.
Daar komt echter in de toekomst vrijwel zeker verandering in. Met de nieuwe aanvraag voor de VanEck Bitcoin ETF en de aankomende lanceringen van Bakkt en de crypto custody service van Fidelity zullen meer institutionele beleggers de markt gaan betreden. Daarnaast zullen veel crypto-projecten die in 2017 grote beloftes deden in 2019 gelanceerd gaan worden.
Het is niet verrassend dat Novogratz optimistisch is over de toekomst van de crypto-industrie. En gezien de aankomende lanceringen van nieuwe services en producten lijken zijn verwachtingen niet zomaar uit de lucht gegrepen. Echter zal de crypto-winter voor de komende paar maanden waarschijnlijk nog aan blijven houden, en is het waarschijnlijk nog even afwachten tot we weer wat stijgende koersen zullen zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie