Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Novogratz: “Het gaat nog maanden duren voordat Bitcoin weer zal stijgen”

In een tweet op 1 februari schreef Mike Novogratz, een voormalig Wallstreet-investeerder, dat hij verwacht dat de cryptocurrency winter nog minstens een aantal maanden zal aanhouden. Wel zegt hij nog steeds vertrouwen te hebben in de toekomst van de crypto-industrie.

Novogratz was ooit een partner bij Goldman Sachs, maar besloot een aantal jaren terug zich volledig op Bitcoin te richten. Hij zag namelijk enorme potentie in de markt zoals hij die ook zag bij de opkomst van het internet. In 2017 tweette hij er dan ook behoorlijk op los tijdens de enorme hype die er ontstond rondom cryptocurrencies.

- Advertentie -

Het afgelopen halfjaar is Novogratz steeds minder gaan tweeten aangezien de hype ook af nam. Maar op 1 februari tweette hij voor het eerst in lange tijd weer over de crypto markt:

Ik realiseer mij dat ik al lange tijd niet meer over crypto heb getweet. Het gaat moeizaam. Ik denk dat het nog minstens een paar maanden gaat duren voordat we weer wat stijging gaan zien. Instituties zijn altijd trager met reageren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat wel zullen gaan doen. Er zijn heel veel activiteiten gaande achter de schermen. Houd je aan je koers.

Zoals altijd is Novogratz optimistisch, en verwacht hij dat instituties zullen gaan bewegen. Volgens veel deskundigen zal dat het moment zijn waarop de crypto-markt grote groei door zal gaan maken. De reden dat veel institutionele beleggers de markt nog niet hebben betreden is dat er nog vrijwel geen diensten van institutioneel niveau worden aangeboden op de crypto-markt.

Daar komt echter in de toekomst vrijwel zeker verandering in. Met de nieuwe aanvraag voor de VanEck Bitcoin ETF en de aankomende lanceringen van Bakkt en de crypto custody service van Fidelity zullen meer institutionele beleggers de markt gaan betreden. Daarnaast zullen veel crypto-projecten die in 2017 grote beloftes deden in 2019 gelanceerd gaan worden.

Het is niet verrassend dat Novogratz optimistisch is over de toekomst van de crypto-industrie. En gezien de aankomende lanceringen van nieuwe services en producten lijken zijn verwachtingen niet zomaar uit de lucht gegrepen. Echter zal de crypto-winter voor de komende paar maanden waarschijnlijk nog aan blijven houden, en is het waarschijnlijk nog even afwachten tot we weer wat stijgende koersen zullen zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.822,66 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.697,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,17 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.765,44 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.697,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,17 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.765,44 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.822,66 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...