Simon Bosch Simon Bosch
22/04/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2023 16:00

Op Telegram kun je nu in bitcoin handelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC, ETH en meer crypto dik in de plus, Telegram toncoin stijgt als raket

Foto: DenPhotos/Shutterstock

Vroeger had je nog een crypto exchange nodig om bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te kunnen kopen, maar tegenwoordig lijk je overal wel terecht te kunnen. Bij Telegram kon je al Tether’s USDT en Telegram’s eigen Toncoin (TON) kopen. Nu is er ook ondersteuning voor bitcoin.

Deze partijen zijn de grootste bitcoin bezitters ter wereld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Telegram integreert bitcoin ondersteuning

Dat meldde het bedrijf afgelopen vrijdag op zijn eigen platform. “Vanaf vandaag kunnen alle @wallet-gebruikers direct bitcoin kopen, opnemen en verhandelen via onze gebruiksvriendelijke webinterface. Voorheen was bitcoin alleen beschikbaar via de textbot, maar nu hebben alle gebruikers toegang tot de meest bekende cryptocurrency in @wallet,” luidde het statement.

Wel moet je de functie eerst activeren. Dat doe je door @wallet te openen en simpelweg op ‘Add to attachment menu’ te klikken. Op de startpagina zou je dan de beschikbare cryptocurrencies moeten zien. Als je bitcoin niet kunt zien, dan kun je in Settings de functie aanzetten.

Eén van de belangrijkste veranderingen is volgens Telegram de gebruikersinterface. Je kunt nu namelijk niet alleen bitcoin kopen, maar ook tegen ‘gunstige handelskosten’ verhandelen voor USDT en TON, en andersom. In totaal zijn er zes handelsparen. Of er in de toekomst meer coins zullen worden toegevoegd is niet bekend.

Advertentie

Sociale media-apps steeds meer bezig met blockchain

Naast een minuscuul handelsplatform biedt Telegram ook de mogelijkheid om gebruikersnamen voor het sociale mediaplatform te kopen op het Telegram Open Network (TON). Na korte tijd was dit al erg in trek en werden populaire namen voor flinke bedragen verkocht.

Telegram is erg populair geworden de afgelopen jaren. Naar verluidt had het in november van 2022 ongeveer 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Toch is het niet de enige sociale media-app waarmee je tegenwoordig bitcoin of andere coins kunt kopen, zo kun je sinds deze week ook BTC kopen via Twitter. Daarvoor heeft Twitter de handen ineengeslagen met eToro, een populair handelsplatform voor allerlei soorten activa.

Twitter-oprichter Jack Dorsey heeft onlangs een nieuw alternatief voor Twitter uitgebracht onder de namen Damus en Amethyst. Hierop kun je kleine hoeveelheden BTC verdienen door het platform te gebruiken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie