Simon Bosch Simon Bosch
29/10/2022 10:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2022 10:08

Telegram introduceert markt voor zeldzame gebruikersnamen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Heb je wel eens gehad dat je bij het aanmaken van een e-mailadres, Twitter-account of Telegram-account voor een andere gebruikersnaam moest kiezen omdat de naam die je zo graag wilt al in gebruik is? Dan ben je niet de enige. Dit is een veel voorkomend probleem. Telegram heeft een oplossing bedacht, maar het is potentieel wel een dure voor gebruikers.

Biden onder druk: Grijp in bij gijzeling leiders crypto-gigant Binance
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Blockchain van Telegram

Het sociale mediaplatform heeft namelijk een veilingplaats onthuld voor populaire gebruikersnamen, zoals je die ook kent van domeinnaamveilingplaatsen.

Telegram-oprichter Pavel Durov opperde het idee het eerst in augustus, vlak nadat The Open Network (TON) zijn eigen veilingdienst voor websitenamen bekendmaakte. Net als Ethereum Name Service (ENS) maakt de dienst van TON gebruik van blockchain. The Open Network is bovendien ontworpen door het team van Telegram.

Durov was blij verrast over de activiteit op TON. Zo is het webadres wallet.ton verkocht voor 215.250 Toncoin (toentertijd zo’n 260.000 dollar), en casino.ton is van eigenaar gewisseld voor 244.000 USD. Groot is The Open Network niet, CoinGecko noteert op dit moment niet eens de totale marktwaarde.

Vermoedelijk zal het in augustus dus ook niet groot zijn geweest, en precies daarom ziet Durov er wel potentie in. Als een klein netwerk als TON zulke bedragen kan doen verschuiven, dan kan Telegram met zo’n 700 miljoen gebruikers dat ook. Naast populaire gebruikersnamen zoals @storm en @royal zijn alle vierletterige woorden zoals @bank, @club en @gift ook te koop.

Advertentie

Sociale media duiken steeds vaker in blockchain

Steeds meer sociale mediaplatformen stappen in de blockchainwereld. Zo biedt Reddit de mogelijkheid om NFT’s (Non-Fungible Tokens) te gebruiken als avatars. Begin dit jaar bracht Reddit de eerste NFT’s via Ethereum naar het platform. Dit is nu zó populair dat het netwerk meer NFT-wallets heeft dan OpenSea, een platform dat speciaal is gericht op blockchain-plaatjes.

Ook Instagram en Twitter doen steeds meer met crypto en blockchain. Zo ondersteunen ook Facebook en Instagram al crypto-wallets, en Twitter laat gebruikers NFT’s kopen en verkopen via tweets.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie