Ivo Melchers Ivo Melchers
28/10/2022 17:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 17:31

Twitter laat gebruikers NFT’s kopen en verkopen via tweets

Nieuws
Twitter quiere facilitar los pagos y el Dogecoin reacciona en seguida

Het is een drukke week wat betreft het nieuws omtrent sociale mediaplatform Twitter. Eerder deze week kon je lezen dat het platform bezig is met een eigen crypto-wallet en vandaag is de dag dat Elon Musk officieel eigenaar is geworden van het sociale mediaplatform. Gisteren werd door het ontwikkelingsteam achter Twitter aangekondigd dat er weer een nieuwe functie op het moment getest wordt. Deze nieuwe functie wordt ook wel ‘NFT Tweet Tiles’ genoemd.

De nieuwe functie maakt het mogelijk om het kunstwerk van een non-fungible token (NFT) in een eigen paneel binnen een tweet toe te voegen. Ook kunnen de lezers van de tweet direct via een knop worden gebracht naar de desbetreffende NFT-marktplaats.

NFT Tweet Tiles wordt momenteel door vier NFT-marktplaatsen ondersteund: Magic Eden, een platformonafhankelijke NFT-marktplaatsprotocol, Rarible, Dapper Labs, ontwikkelaar van de Flow blockchain en Jump.trade, een op sport gerichte marktplaats. Opmerkelijk is dat OpenSea, de grootste NFT-marktplaats, niet bij deze lijst zit.

Een woordvoeder van Twitter bevestigde aan Decrypt dat de nieuwe functie ‘blockchain-agnostisch’ is, wat betekent dat alle blockchain netwerken ondersteund worden. Echter is het dus wel een vereiste dat de NFT-marktplaats ondersteund wordt. Ook zou een ‘Twitter Blue functie’, een betaalde maandelijkse abonnementsdienst, geen vereiste zijn om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functie.

Twitter en crypto

NFT Tweet Tiles is niet de eerste crypto-gerelateerde functie van Twitter. Iets meer dan een jaar geleden lanceerde het platform bitcoin (BTC) fooien voor gebruikers in de Verenigde Staten. Hiermee zijn gebruikers in staat om bitcoin naar elkaar te versturen. Begin 2022 werd ether (ETH) ook toegevoegd aan de lijst met cryptocurrencies waarmee je kan doneren op het platform. Op het gebied van NFTs heeft Twitter eerder dit jaar ook al ervoor gezorgd dat je een NFT kan gebruiken als profielplaatje. Om de lijst mee af te sluiten gaf Jane Manchun Wong, technologie-blogger en app onderzoeker, deze week aan dat het bedrijf bezig is met een wallet prototype. De CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, zal vast niet de rem intrappen als het gaat om de adoptie van crypto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie