Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 13:15

Twitter ondersteunt nu ook ethereum fooien

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Twitter ondersteunt nu ook ethereum betalingen

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Twitter voegde vorig jaar ondersteuning voor bitcoin (BTC) toe aan het sociale mediaplatform. Gebruikers konden toen voor het eerst met een cryptocurrency donaties doen aan andere gebruikers via de zogenaamde “Tipping Jar.”

Op 16 februari kondigt Twitter aan dat het nu ook ethereum (ETH) ondersteunt met deze functie:

Twitter lanceerde de Tipping Jar in september 2021. Deze optie laat gebruikers direct aan elkaar te doneren via betalingsdiensten als Venmo en Cash App. Ondersteuning voor bitcoin werd toen ook toegevoegd, die betalingen lopen via het Lightning Network.

Nu is ether dus aan de beurt. Om donaties met ether te ontvangen, hoeven gebruikers alleen de tipping functie aan te zetten en een Ethereum adres aan hun profiel toe te voegen.

“Net als Twitter werken digitale valuta zonder wereldwijde barrières. We zijn verheugd om naast bitcoin betalingen ook ethereum in Tips op te nemen, zodat meer mensen met zo min mogelijk obstakels kunnen deelnemen aan de digitale economie.”

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Meer dan alleen ETH betalingen?

Twitter voegde eigenlijk al een maand geleden ondersteuning toe voor Ethereum. Het ging toen niet om betalingen met ether, maar om non-fungible tokens (NFT). Abonnees van Twitter Blue kunnen sinds een maand geleden hun profielplaatje koppelen aan een NFT. Deze tipping, of fooi, functie is wel beschikbaar voor alle Twittergebruikers, zo lang je natuurlijk een Ethereum adres hebt.

Naar verluidt is het echter nog niet mogelijk om gebruik te maken van domeinnamen in plaats van alfanumerieke adressen via de Ethereum Name Service (ENS). Er gaan wel geruchten rond dat Twitter wellicht ondersteuning in de toekomst toevoegt voor ERC-20 tokens die op Ethereum bestaan.

De omarming van Ethereum door een immens platform als Twitter is een sterk teken van de toenemende adoptie van crypto. Mensen vragen zich momenteel af hoe Jack Dorsey, de voormalig CEO van Twitter, hierover denkt. Hij liet namelijk meerdere malen weten dat hij vooral voorstander is van Bitcoin en niet zozeer van andere crypto. Onlangs lanceerde Aave (AAVE), een van de grootste decentralized finance (DeFi) netwerken, “Lens Protocol,” een soort decentrale Twitter op Ethereum.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie