Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 13:15

Twitter ondersteunt nu ook ethereum fooien

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Twitter ondersteunt nu ook ethereum betalingen

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Twitter voegde vorig jaar ondersteuning voor bitcoin (BTC) toe aan het sociale mediaplatform. Gebruikers konden toen voor het eerst met een cryptocurrency donaties doen aan andere gebruikers via de zogenaamde “Tipping Jar.”

Op 16 februari kondigt Twitter aan dat het nu ook ethereum (ETH) ondersteunt met deze functie:

Twitter lanceerde de Tipping Jar in september 2021. Deze optie laat gebruikers direct aan elkaar te doneren via betalingsdiensten als Venmo en Cash App. Ondersteuning voor bitcoin werd toen ook toegevoegd, die betalingen lopen via het Lightning Network.

Nu is ether dus aan de beurt. Om donaties met ether te ontvangen, hoeven gebruikers alleen de tipping functie aan te zetten en een Ethereum adres aan hun profiel toe te voegen.

“Net als Twitter werken digitale valuta zonder wereldwijde barrières. We zijn verheugd om naast bitcoin betalingen ook ethereum in Tips op te nemen, zodat meer mensen met zo min mogelijk obstakels kunnen deelnemen aan de digitale economie.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer dan alleen ETH betalingen?

Twitter voegde eigenlijk al een maand geleden ondersteuning toe voor Ethereum. Het ging toen niet om betalingen met ether, maar om non-fungible tokens (NFT). Abonnees van Twitter Blue kunnen sinds een maand geleden hun profielplaatje koppelen aan een NFT. Deze tipping, of fooi, functie is wel beschikbaar voor alle Twittergebruikers, zo lang je natuurlijk een Ethereum adres hebt.

Naar verluidt is het echter nog niet mogelijk om gebruik te maken van domeinnamen in plaats van alfanumerieke adressen via de Ethereum Name Service (ENS). Er gaan wel geruchten rond dat Twitter wellicht ondersteuning in de toekomst toevoegt voor ERC-20 tokens die op Ethereum bestaan.

De omarming van Ethereum door een immens platform als Twitter is een sterk teken van de toenemende adoptie van crypto. Mensen vragen zich momenteel af hoe Jack Dorsey, de voormalig CEO van Twitter, hierover denkt. Hij liet namelijk meerdere malen weten dat hij vooral voorstander is van Bitcoin en niet zozeer van andere crypto. Onlangs lanceerde Aave (AAVE), een van de grootste decentralized finance (DeFi) netwerken, “Lens Protocol,” een soort decentrale Twitter op Ethereum.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie