Simon Bosch Simon Bosch
02/12/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2022 14:15

Telegram verkocht al $50 miljoen aan gebruikersnamen op TON-blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Telegram verkocht al $50 miljoen aan gebruikersnamen op TON-blockchain

Foto: Arthur_Shevtsov / Shutterstock.com

Telegram heeft onlangs een marktplaats voor zeldzame gebruikersnamen onthuld. Het handelsplatform staat op de The Open Network-blockchain (TON) en al snel werden er namen aan de lopende band verkocht. Het levert Telegram aardig wat geld op.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Al voor $50 miljoen aan namen verkocht

Dat schrijft Telegram-oprichter Pavel Durov in een bericht op het sociale mediaplatform. Hij vindt dat blockchain-projecten terug moeten naar hun basisprincipes: decentralisatie. ‘Fragmentmoet hier een schoolvoorbeeld van vormen. Het kostte Durov en vier anderen slechts vijf weken om dit decentrale veilingplatform te ontwikkelen.

De topman prijst The Open Network (TON) voor zijn snelheid en efficiëntie. Hij impliceert dat de blockchain daardoor complexere applicaties aankan, in tegenstelling tot Ethereum (ETH). Het mag gezegd worden dat Durov een flinke vinger in de pap heeft bij The Open Network, mogelijk is zijn mening dus een tikje gekleurd.

Pas in oktober werd het platform geïntroduceerd, maar het schuift nu al met flinke bedragen. Op het moment van schrijven heeft @news de titel van duurste Telegram-accountnaam, met een verkoopprijs van 994.000 TON. Omgerekend is dat zo’n 1,8 miljoen dollar. Groot is de voorsprong niet, want @auto is verkocht voor 900.000 TON, of ongeveer 1,6 miljoen dollar. In totaal heeft Telegram al voor 50 miljoen dollar aan gebruikersnamen verkocht.

Advertentie

Concurrentie voor Ethereum Name Service (ENS)?

Het leuke hiervan is dat iedereen namen kan kopen en verkopen. Drie weken terug ging het nieuws dat @doge was verkocht voor 350.000 TON. Elon Musk zou de koper zijn. Toen was dat omgerekend ongeveer een half miljoen dollar, maar nu is dit al meer dan 600.000 dollar – een ‘ton’ meer dus.

The Open Network concurreert in principe met Ethereum. Net als Ethereum biedt het een hoop mogelijkheden, variërend van ‘gewone’ blockchain-transacties tot het verwerken van smart contracts en het draaien van applicaties. Fragment is de exchange voor domeinnamen, die eigenlijk lijkt te concurreren met Ethereum Name Service (ENS).

Ook Crypto Insiders zit op Telegram. Vindt hier het open Telegram-kanaal en kom praten over het laatste crypto nieuws en meer!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie