Timo Bult Timo Bult
01/07/2023 06:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2023 06:26

Paniek! Bitcoin koers dumpt: BTC ETF’s nu al van de baan?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¡Pánico! Cae el precio de BTC: ¿los ETFs de BTC ya no tienen peligro?

Foto: ST House Studio/Shutterstock

De schrik zat er gisteren plotseling even goed in bij veel bitcoin investeerders. Negatief nieuws omtrent de bitcoin beursfondsaanvragen in de Verenigde Staten zorgde even voor paniek. Maar het lijkt er vooralsnog op dat de markt overdreven reageerde op het nieuws. Hoe staat het er nu voor? We bekijken het in dit artikel.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin duikt onder $30.000

Beginnend met de actuele bitcoin koers. Die staat op crypto exchange Coinbase op 30.417 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo vertaalt zich dat naar een bitcoin prijs in euro van 27.871.

De afgelopen 24 uur waren behoorlijk volatiel. Terwijl BTC gisteren nog een mooie stijging liet zien, waarbij het er erg op leek dat de weerstand bij 31.500 dollar opgezocht zou gaan worden, kwam er gisterenmiddag een einde aan deze stijging.

Er ontstond namelijk paniek! De Securities and Exchange Commission (SEC) zou de aanvragen van financiële reuzen als BlackRock en Fidelity namelijk terug hebben gestuurd. Valt het doek nu al voor de Bitcoin spot ETF’s? Niets bleek minder waar. Het bleek namelijk om een foutje van technische aard te gaan.

Paniek weggenomen bij bitcoin investeerders

Deze paniek drukte bitcoin uiteindelijk zelfs terug onder de 30.000. Maar toen eenmaal duidelijk werd dat het probleem met de ETF-aanvragen was opgelost, herstelde bitcoin weer.

Al met al blijven de belangrijke prijsniveaus voor nu de support bij 30.000 dollar en de weerstandszone bij 31.500.

Advertisement

Goud prijs vormt bullish patroon

En dan een klein uitstapje naar goud, volgens sommigen de grote concurrent van Bitcoin. Goud vormt namelijk een zogenoemd falling wedge patroon. Dat kan doorgaans worden gezien als een bullish patroon.

Mocht de goud prijs naar de weerstandslijn van dit patroon kunnen stijgen dan zou dat een waardestijging van 1% zijn. Een uitbraak aan de bovenzijde zou natuurlijk voor nog meer stijgingen zorgen.

Overweeg je goud te kopen? GoldRepublic biedt nieuwe gebruikers een fraai cadeau geeft: 1 gram goud ter waarde van zo’n 57 euro! Als je via deze link een account aanmaakt bij GoldRepublic en voor 100 euro aan goud, zilver of platinum koopt, ontvang je deze gram goud in je account.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interessant crypto nieuws van gisteren

In het geval je het crypto nieuws gisteren gemist hebt dan hier nog een klein overzichtje.

Binance staat op het punt een belangrijke bankpartner in de EU kwijt te raken. Hierdoor zullen klanten geen SEPA-stortingen meer kunnen doen. Binance trok zich overigens al onlangs terug uit Nederland. Voor Nederlanders sluiten de deuren dus binnenkort sowieso al.

Onlangs lanceerde een bijzonder bitcoin beursfonds. Dit fonds laat investeerders handelen met een hefboom. Hoe presteerde deze ETF na zijn lancering? Je leest het hier.

Tot slot beet cryptobeurs Coinbase flink van zich af. Het wil namelijk dat de rechtszaak die de SEC heeft aangespannen, wordt verworpen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement