Simon Bosch Simon Bosch
30/06/2023 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2023 16:31

Binance EU bankpartner staakt in september activiteiten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance zoekt hulp na problemen met Europese crypto regelgeving

Foto: salarko / Shutterstock.com

Binance zit al sinds begin deze maand in zwaar weer. Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de cryptobeurs aanklaagde vertrok het bedrijf uit verschillende landen en wilden steeds minder banken met Binance samenwerken. Nu stopt ook de betalingsverwerker voor landen die de euro gebruiken.

Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden
Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden

Binance stopt euro-betalingen in eurozone

Dat heeft CoinDesk gehoord van een woordvoerder van Binance. “Onze huidige partner [voor de eurozone], Paysafe, zal vanaf 25 september 2023 geen betalingen meer verwerken voor Binance-gebruikers,” zo luidde het antwoord.

Gebruikers moeten tegen die tijd ook de gegevens die ze gebruiken om (handmatig) fiat-valuta op Binance te storten aanpassen. Ook moet je mogelijk nieuwe voorwaarden accepteren als je gebruikt wilt blijven maken van SEPA-betalingen, het Europese betalingsnetwerk tussen verschillende Europese banken.

Volgens een notificatie die Binance-gebruikers hebben ontvangen zal alleen het betalingsverkeer dat gebruikmaakt van SEPA worden opgeschort totdat Binance een nieuwe partner heeft gevonden. Als je in een land woont waar SEPA niet gebruikt wordt waar Binance nog zijn diensten aanbiedt, dan zul je gewoon nog fiat-valuta kunnen storten. Ook blijven stortingen en opnamen in cryptocurrencies gewoon functioneren, ongeacht van in welk land je woont.

Advertentie

Binance in steeds meer landen in de problemen

Vooralsnog is Binance dus niet volledig beperkt tot crypto-transactiemogelijkheden, maar wel geldt dit voor steeds meer landen. Zo werd in mei bekend dat Binance’ Australische bankpartner ook stopt met het accepteren van transacties afkomstig van Binance. Hierdoor daalde de bitcoin prijs gemeten in Australische dollars hard.

Ook in de Verenigde Staten heeft het bedrijf het niet makkelijk met banken. Wegens regulaties mag ‘Binance International’ zijn diensten überhaupt niet aanbieden in de VS, daarom heeft het bedrijf Binance.US opgericht. Maar ook de Amerikaanse bankpartners en betalingsverwerkers hebben ervoor gekozen om hun diensten aan Binance.US op te schorten.

Ondertussen kiest Binance er ook nog eens voor om te vertrekken uit onder andere Nederland, België en Cyprus. Binance’ dominerende voetafdruk in de crypto-industrie wordt dus steeds kleiner.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie