Simon Bosch Simon Bosch
30/05/2023 16:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:06

Bitcoin met 18% korting door problemen tussen Binance en bankpartner

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Jongvolwassenen investeren massaal in crypto in Australië

Foto: EyeofPaul/Shutterstock

Binance heeft de afgelopen maanden veel te verduren gekregen. Niet alleen kreeg het de overheid achter de broek aan, ook sommige banken kozen ervoor om betalingen van en naar Binance toe niet meer te verwerken. Zij wilden het risico niet meer lopen. Het probleem heeft zich nu verspreid naar Australië, waardoor bitcoin (BTC) met een korting van maar liefst 18% op Binance wordt verhandeld.

FTX’s eerste vergadering van schuldeisers, de laatste feiten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance stopt met alle Australische handelsparen

Binance’ handelsinterface toont dat de BTC-koers gemeten in Australische dollars op het moment van schrijven rond de 34.400 AUD staat. Dat is omgerekend ongeveer 21.000 euro, terwijl de bitcoin koers in euro’s op ongeveer 25.800 euro staat. Zelfs op Binance geldt die koers in euro’s.

Een woordvoerder van Binance verklaarde aan Decrypt dat het probleem bij zijn Australische bankpartner ligt. “Sommige Australische gebruikers hebben hun Australische dollars opgenomen alvorens de sluiting van de off-ramp,” verklaarde het bedrijf aan de crypto nieuwswebsite. Zoals de cryptobeurs ook vermeldt in de handelsinterface wordt het BTC/AUD-handelspaar op 1 juni om 8 uur Nederlandse tijd uit het aanbod verdwijnen.

De bank in kwestie wil namelijk transacties van en naar Australische klanten niet meer verwerken, waardoor de interesse in het BTC/AUD-handelspaar op Binance flink is verminderd. Hetzelfde geldt voor alle andere AUD-handelsparen. Na donderdagochtend zullen alle AUD-holdings automatisch worden omgezet in USDT.

Advertentie

Problemen bij Binance

Binance’ Australische partner is niet het enige bedrijf dat voor Binance problemen veroorzaakt. Iets vergelijkbaars geldt voor het Amerikaanse zusterbedrijf van de exchange, Binance.US. In april verklaarde het bedrijf nog geen vervanging te hebben gevonden.

Of de zorgen van Binance’ bankpartners terecht zijn is vooralsnog discutabel. Reuters bracht onlangs het zorgelijke bericht dat de exchange de fondsen van klanten twee jaar zou hebben gemengd met zijn eigen geld, zodat het meer kapitaal had voor zijn eigen doeleinden. Dit soort verhalen zouden een factor kunnen zijn in de omgang van banken met Binance.

Toch is Binance niet het enige platform waar banken niet blij van worden. In het Verenigd Koninkrijk zou het contact tussen crypto-bedrijven en banken op grote schaal erg stroef lopen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie