Simon Bosch Simon Bosch
03/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2023 12:00

Crypto bedrijven worden geweerd in het Verenigd Koninkrijk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Prohibición de las criptomonedas en el Reino Unido

Foto: Tomas Marek/Shutterstock

Onlangs schreven we dat Binance geen bankoverschrijvingen van lage bedragen meer toestond doordat de bankpartner van het handelsplatform nieuwe eisen stelde. De bank in kwestie was Signature Bank, die niet veel later failliet is gegaan. Nu blijkt dat wel meer banken geen voorstander zijn van crypto bedrijven, met name in het Verenigd Koninkrijk.

Cryptonetwerk Hedgey Finance getroffen door miljoenenhack
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Banken VK zijn anti-crypto?

Dat schrijft Bloomberg op basis van enkele interviews. Onder de banken die overboekingen naar crypto bedrijven bemoeilijken bevinden zich HSBC en Natwest – en de banken die nog wel zaken doen met bedrijven in de sector vragen om meer documentatie. Verzoeken van bedrijven zijn afgewezen, accounts zijn geblokkeerd en de hoeveelheid papierwerk blijkt overweldigend.

De situatie is zó benard dat verschillende crypto-bedrijven zelfs hebben geklaagd bij de regering van premier Rishi Sunak. “De reactie van het bankensysteem in het VK was meer acuut dan die van de EU,” verklaarde Tom Duff-Gordon, Coinbase’ vicedirecteur van international policy.

Advertentie

Regering Sunak pro-crypto?

Eén van de grote aandachtspunten van Sunak was dat hij van het Verenigd Koninkrijk een crypto hub wilde maken. Hij wilde gunstige regulatie en vooruitstrevende gesprekken met crypto-bedrijven. Sterker nog, de Britse overheid wilde een NFT-reeks uitgeven met de Royal Mint.

In de herfst van 2022 werd bekend dat het Britse bankenstelsel in de problemen zat nadat de obligaties die de banken als onderpand gebruikten te hard in waarde waren gedaald. Hierdoor was de Britse pond zelfs kortstondig volatieler dan bitcoin (BTC). Dat was toentertijd positief voor bitcoin, maar minder positief voor banken. Zij lijken zichzelf nu te willen beschermen tegen verslechterende omstandigheden.

Echter is Sunaks plan voor de serie Non-Fungible Tokens (NFT’s) nu ook geschrapt. Het voorstel zou vooralsnog de ijskast in gaan omdat de tokens te speculatief zouden zijn. Mensen zouden ze alleen willen kopen als ze bereid zijn om hun inleg te verliezen. Voor nu lijkt de regering nog steeds pro-crypto te zijn, maar de banken zijn minder blij met de sector.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie