Kevin Schijven Kevin Schijven
30/10/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2019 15:45

Peter Schiff beschuldigt bitcoin (BTC) whales van marktmanipulatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto whale: Bitcoin halving pump is een sprookje, maar één ding kan de markt doen keren

Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital en een bekend bitcoin (BTC) criticus, zegt dat bitcoin whales, mensen met grote hoeveelheden bitcoin in hun bezit, de markt manipuleren door op de ambities van particuliere beleggers in te spelen:

Bitcoin hodlers verkopen niet, ze denken dat ze rijk zullen worden wanneer bitcoin naar de maan gaat. Bitcoin whales worden rijk door nu te verkopen om hun winsten te realiseren voordat een marktcrash ze tenietdoet. De whales moeten ervoor zorgen dat de hodlers hun vertrouwen niet verliezen en hun geld innen, zodat ze zelf kunnen incasseren!

Aldus de bekende goud en zilver investeerder in een Tweet gepubliceerd op 29 oktober. Bitcoin whales zijn regelmatig een controversieel item in de cryptocurrency wereld met de vraag hoeveel invloed ze daadwerkelijk op de markt en de koersen hebben.
Schiff zei onlangs ook dat de bitcoin rally van eind vorige week niets te maken had met China. Bitcoin schoot omhoog in prijs kort nadat president Xi Jinping een toespraak hield waarin hij zeer positief was over blockchain-technologie. Gespeculeerd wordt dat het alsnog Westerse traders zijn geweest die de prijs omhoog brachten, Schiff denkt dat het marktmanipulatie was door whales:

De recente scherpe rally van bitcoin had waarschijnlijk niets te maken met China, of een andere fundamentele factor. Het lijkt duidelijk op marktmanipulatie door whales die momentum kopers willen aantrekken. Door een technisch zwakke markt op te pompen, kunnen ze meer bitcoin dumpen tegen hogere prijzen.

Men moet rekening houden met dat Schiff al jaren negatief is over cryptocurrency en de markt beschuldigt van manipulatie. Tevens schoot bitcoin met 30% omhoog tegenover goud in de recente rally en hij is een bekend voorstander van de goudmarkt.
Eind augustus zei Schiff dat bitcoin gefaald heeft als een “veilige haven” voor investeerders.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie