prijzen_bitcoin_ethereum_zakken_in_trage_cryptomarkt

Prijzen Bitcoin en Ethereum dalen met 3% in trage cryptomarkt: Factoren en trends

In de afgelopen 24 uur is de waarde van de cryptocurrency-markt met meer dan $17 miljard gedaald van $390 miljard naar $373 miljard. De Bitcoin-prijs dook onder de $8.300 en de waarde van Ether, de native cryptocurrency van het Ethereum-netwerk, zakte naar $690.

Belangrijkste factoren achter de malaise op de cryptomarkt

De recente correctie van de cryptocurrency-markt en de daling van de prijs van Bitcoin, Ethereum en andere grote cryptocurrencies op de korte termijn, kunnen voornamelijk worden toegeschreven aan drie belangrijke factoren: het belastingbeleid van Bitfinex, het schandaal van de twee grootste Zuid-Koreaanse crypto-exchanges UPbit en Bithumb en de eerste grote uitverkoop van Bitcoin-fondsen van het failliete Mt. Gox.

Advertentie

Zoals bekend verzocht Bitfinex een deel van haar gebruikers belastinggegevens en sofinummers door te geven aan de exchange. Bitfinex is een bedrijf waarvan het hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden zetelt, en een ander kantoor in Taiwan. De Maagdeneilanden hebben geen fiscaal beleid voor beleggers in cryptocurrency en die gunstige regelgeving heeft veel van de grootste bedrijven in de crypto-sector aangetrokken, waaronder Bitfinex en grootschalige initial coin offerings (ICO’s).

De druk van grote economieën en regeringen zoals die van de Verenigde Staten, kan echter een negatief effect hebben op de Britse Maagdeneilanden, wanneer de VS besluiten om rechtstreeks in contact te treden met de overheid van de Maagdeneilanden om hardhandig op te treden tegen Amerikaanse beleggers die Bitfinex gebruiken om cryptocurrencies te kopen en verkopen zonder belasting daarover te hoeven betalen.

Het team van Bitfinex hier zei vorige week het volgende over:

De regering van de Britse Maagdeneilanden kan de informatie uitwisselen met de belastingautoriteiten van het land waar de klant woont, in overeenstemming met de wet van de Maagdeneilanden, de Amerikaanse Foreign Account Tax Compliance Act (FACTA) en de Organization for Economic Co-operation and Development Common Reporting Standard (CRS).

Voornaamste cryptocurrency-handelsgroepen, waaronder Whalepool, hebben publiekelijk verklaard te stoppen Bitfinex te gebruiken totdat het belastingbeleid verandert en hebben anderen aangemoedigd hun voorbeeld te volgen.

De grootschalige verkoop van beleggers op Bitfinex, die nog altijd de grootste exchange is die Bitcoin naar USD wisselt, was een van de belangrijkste factoren die de afgelopen week hebben bijgedragen aan de inzinking van de markt voor cryptocurrency.

De Zuid-Koreaanse cryptomarkt is nog maar net begonnen te herstellen na het recente UPbit- en Bithumb-schandaal, nadat het officiële auditrapport van het toonaangevende accountantskantoor Yoojin bevestigde dat de fondsen van UPbit perfect overeen kwamen met haar balansen en er dus geen enkele sprake van fraude was.

De cryptocurrency-markt zal waarschijnlijk relatief snel herstellen van de hele situatie rond Bitfinex en het is een kwestie van tijd voordat de grootschalige beleggers, die zich hebben teruggetrokken uit Bitfinex, gebruik gaan maken van andere exchanges en over-the-counter-markten en weer hun herintrede in de markt doen.

Als beleggers in de cryptomarkt in Zuid-Korea weer vertrouwen terugwinnen in de lokale exchanges en de wereldwijde markt zich herstelt van de Bitfinex-zaak, is het waarschijnlijk dat de markt zich zal herstellen en weer in beweging komt.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€15.370,40 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.127,10 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.142,80 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.181,90 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws