Rico Engelbarts
15/05/2018 21:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2018 21:38

UPbit audit bevestigt dat grootste crypto-exchange van Zuid-Korea niet schuldig is

Nieuws
audit_bevestigt_dat_UPbit_exhange_niet_schuldig_is

Een groot accountantskantoor in Zuid-Korea heeft de resultaten bekend gemaakt van een audit van de cryptocurrency holdings van UPbit, waarmee wordt bevestigd dat de exchange haar balansen niet heeft opgedreven en dusdanig niet haar klanten heeft misleid,
UPbit-onderzoeksresultaten worden deze week vrijgegeven
Een officieel politieonderzoek naar UPbit, de grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea, door de Financial Supervisory Service (FSS), de Korea Financial Intelligence Unit (KIU) en de lokale politie loopt nog steeds.
Vorige week overviel de Zuid-Koreaanse politie het hoofdkwartier van UPbit om onderzoek te doen naar de praktijken van de exchange, nadat er tips waren binnengekomen dat de exchange  cryptocurrency-transacties zou hebben verwerkt zonder dat het daadwerkelijk over de fondsen van haar klanten zou beschikken.
In wezen beschuldigde de lokale politie UPbit ervan haar orderboeken te hebben gebruikt zonder cryptocurrencies op te slaan en dat het alleen deed alsof het grote hoeveelheden gebruikers-fondsen in Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies bezat.
Op dat moment hebben verschillende bronnen van insiders verklaard dat het onderzoek voortkwam uit een liquiditeitsprobleem omdat UPbit alleen wallets van ongeveer 90 cryptocurrencies exploiteerde, terwijl de exchange wel 130 cryptocurrencies heeft gelist op het platform.
Gebruikers van de 30 cryptocurrencies op UPbit die nog wachten om onafhankelijke wallets geïntegreerd te zien worden op de exchange kunnen niet rechtstreeks de tokens storten of opnemen van UPbit en moeten de assets omruilen voor andere cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum om op te kunnen nemen.
Het gebrek aan wallet support voor tientallen cryptocurrencies leidde tot het onderzoek en de overheid beschuldigde UPbit van het opdrijven van haar balansen.
MoneyToday meldde het volgende hierover:

Sinds begin 2018 heeft UPbit snapshots gemaakt van haar multi-signature wallets en fondsen die daarin opgeslagen zijn voor controledoeleinden. Yoojin, een groot accountantskantoor uit Seoul, bevestigde dat alle fondsen op het UPbit-platform overeenkomen met de cryptocurrency-holdings van Upbit die zijn opgeslagen in haar multi-signature wallets.

Wat gebeurt er nu met UPbit?
Ondanks het lopende onderzoek was UPbit volledig operationeel en bleef het transacties verwerken voor haar gebruikers. Op basis van het auditrapport van Yoojin is het zeer waarschijnlijk dat het overheidsonderzoek naar UPbit zal eindigen met een eenvoudige kwestie in liquiditeit en als het rapport correct is zal UPbit geen gevolgen ondervinden van de recente commotie die voortkwam uit een eenvoudig misverstand over de wallet-structuur van UPbit.
Als de gebeurtenissen rond UPbit een van de belangrijkste factoren was voor de flinke dalingen in de cryptocurrency-markt in de afgelopen week, is het aannemelijk dat de markt zich zal herstellen zodra het officiële rapport van de Korea Financial Intelligence Unit wordt vrijgegeven. De Zuid-Koreaanse cryptocurrency community is al begonnen de UPbit-kwestie van zich af te zetten nadat het auditrapport van Yoojin was vrijgegeven en de komende dagen wordt verwacht dat de lokale financiële autoriteiten de bevindingen van het onderzoek zullen onthullen.
UPbit is een miljardenbedrijf dat wordt beheerd door Kakao, het grootste technologie-conglomeraat van het land. Beleggers beweren dat de exchange niets te verwijten valt zolang het overheidsonderzoek niet het tegendeel bewijst. Derhalve herovert de exchange het vertrouwen van haar beleggers in UPbit en haar toekomst.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie