Rico Engelbarts
13/05/2018 15:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2018 15:56

Korea's financiële waakhond gaat zich in UPbit onderzoek mengen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
financiele_waakhond_gaat_zich_mengen_in_onderzoek_upbit

De Financial Supervisory Service (FSS) van Zuid-Korea gaat zich mengen in het onderzoek omtrent cryptocurrency exchange UPbit.
FSS zal de Korean Financial Intelligence Unit (KIU) en de Financial Services Commission (FSC) bijstaan in het evalueren van de de balansen van UPbit en bestaande regelgeving rondom cryptocurrency exchanges.
Liquiditeit problemen
CNBC’s Ran Neuner rapporteerde eerder deze week dat een insider bron vanuit UPbit heeft losgelaten dat binnen het onderzoek is gestuit op een liquiditeitsprobleem en dat UPbit hoogstwaarschijnlijk niet wordt aangeklaagd voor criminele of illegale activiteit.  
Neuner vertelde het volgende:

Het geval wat onderzocht wordt is gerelateerd aan liquiditeit. Het betreft ‘pooling/sharing’ van liquiditeit met andere exchanges. Het lijkt er op dat regelgevers het principe van het delen van liquiditeit niet goed kennen. Volgens mijn bron bij UPbit moet dit geen problemen veroorzaken.

13 mei kondigde de FSS aan dat er officieel een task force was toegewezen voor het onderzoek naar mogelijke afwijkende en illegale praktijken van Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchanges. FSS zal bijdragen aan het onderzoek bij UPbit, maar zal ook andere spelers in de Zuid-Koreaanse crypto markt onder de loep nemen.
Lokale analisten verwachten dat het onderzoek rondom UPbit zal aflopen met een sisser in de vorm van een waarschuwing. De FSS benadrukt echter dat het niet legaal is om als cryptocurrency exchange aandelen meer waard te maken door inflatie. Daarnaast zouden exchanges niet met valuta mogen schuiven uit naam van een klant als de valuta niet daadwerkelijk verplaatst.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie