Ivo Melchers Ivo Melchers
30/01/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2023 20:01

Stijgende bitcoin prijs zorgt voor 50% meer omzet bij miners

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aumento del precio de BTC genera 50% más de ingresos para los mineros

Foto: Trzmiel/Shutterstock

Het afgelopen jaar was geen pretje voor bitcoin miners. De lage bitcoin koers, de stijgende hashrate en de torenhoge energieprijzen zijn geen gunstige marktomstandigheden om bitcoin (BTC) te minen. De hardnekkige bearmarkt heeft dan ook veel miners de das om gedaan. Zo kon je eerder in het crypto nieuws lezen dat zelfs de grootste publieke bitcoin miner ter wereld, Core Scientific, gedwongen werd om zijn faillissement in te dienen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC mining omzet

In 2022 bedroeg de totale omzet van de bitcoin mining-industrie $9,55 miljard, terwijl een jaar eerder dit nog gelijk stond aan $15,3 miljard. Hiermee was het, als direct gevolg van de bearmarkt, met 37,5% gedaald.

Het nieuwe jaar is echter uitstekend begonnen voor veel koersen, waaronder die van bitcoin. De bitcoin koers staat op het moment namelijk ongeveer 40% hoger dan tijdens de jaarwisseling. Enkele dagen geleden kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het sentiment op de crypto markt is herstelt tot het hoogste punt in tien maanden.

Volgens data van Blockchain.com was de mining omzet op de eerste dag van het nieuwe jaar gelijk aan $15,3 miljoen. Op 29 januari was deze dagelijkse omzet bijna $23 miljoen, wat een stijging van 50% betekent. Wat dat betreft kunnen miners opgelucht adem halen na deze rally van BTC.

Advertentie

Bitcoin hash-rate op recordhoogte

Naarmate meer miners bijdragen aan het gedecentraliseerde netwerk van Bitcoin zal de hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het netwerk, stijgen. Vorige week kon je lezen dat deze hashrate tot een recordhoogte was gestegen van 275 exahash per seconde. Inmiddels geeft BTC.com aan dat de totale rekenkracht van het netwerk gelijk is aan 295,02 EH/s.

Eerder vandaag kon je tevens lezen dat de mining difficulty met 4,68% is gestegen tot een nieuwe all-time high. Deze aanpassing is een direct gevolg van de toenemende concurrentie onder de BTC miners. Ongeveer elke twee weken wordt de moeilijkheidsgraad aangepast aan de hashrate om te garanderen dat het ongeveer tien minuten zal blijven duren om een nieuw block aan de blockchain toe te voegen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie