Roy van Krieken Roy van Krieken
11/11/2021 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2021 07:05

Visa topman: De komst van NFT’s heeft veel nieuwe consumenten tot crypto aangetrokken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Visa topman De komst van NFT’s heeft veel nieuwe consumenten tot crypto aangetrokken

Foto: Tony Stock/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) sector heeft het afgelopen jaar behoorlijk naam gemaakt binnen de wereld van cryptocurrencies. Er ontstond een ware gekte rondom deze nieuwe soort token. Een aantal maanden geleden leek deze hype even te zijn gaan liggen, maar ondertussen groeit de NFT sector nog elke dag.

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Visa

Volgens het hoofd van het crypto departement van de betalingsdienstverlener Visa, Cuy Sheffield, heeft de NFT sector ervoor gezorgd dat een groot aantal soorten nieuwe mensen aangetrokken werden tot de wereld van cryptocurrencies en blockchain technologie

Door de komst van NFT’s konden ook mensen die geinteresseerd waren in sport, cultuur, kunst en muziek aan hun trekken komen binnen deze innovatieve nieuwe sector. Sheffield stelde dit tijdens een panel discussie met enkele andere crypto experts op het Fintech Festival in Singapore. 

Voorheen was de crypto industrie voornamelijk aantrekkelijk voor finance experts en investeerders, maar dit veranderde toen NFT’s werden geïntroduceerd.

“Crypto begint cultureel te worden, het wordt langzaam ‘cool’. Voorheen was het zo dat je als ‘raar’ werd gezien als je in crypto investeerde.”

Ook werd tijdens het panel de populariteit van meme-coins zoals dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) aan als reden voor de groeiende populariteit van het crypto ecosysteem bij steeds meer verschillende soorten mensen.

Volgens Kevin Lim, CEO van de investerings firma Temasek, heeft de enorme vraag naar meme-coins ervoor gezorgd dat enorme hoeveelheden mensen de wereld van crypto binnen zijn gestapt in de zoektocht naar makkelijk en snel geld verdienen.

Advertentie

NFT hype gaat door

Het lijkt er op dit moment niet op dat de NFT sector in de nabije toekomst in de vergetelheid zal raken. Integendeel, NFT’s lijken alsmaar populairder te worden. Wereldberoemde sportclubs en bekende personen over de hele wereld lanceren digitale verzamelitems en sluiten partnerships met vooraanstaande NFT marktplaatsen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de beroemde filmregisseur Quentin Tarantino die nooit eerder vertoonde scenes uit de film Pulp Fiction als NFT op de markt gaat brengen.

NFT’s zijn here to stay, zo veel is inmiddels wel duidelijk. Wat de toekomst nog meer zal brengen voor de NFT sector en de bredere wereld van crypto moet uiteraard nog blijken. Op dit moment ziet het er erg positief uit in ieder geval.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie