Kevin Schijven Kevin Schijven
27/12/2020 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2020 18:22

Voorzitter centrale bank VS krijgt prijs voor versnellen van bitcoin (BTC) adoptie, maar hoe deed hij dat?

Nieuws
Voorzitter centrale bank VS krijgt prijs voor versnellen van bitcoin (BTC) adoptie, maar hoe deed hij dat

Forbes, het grote Amerikaanse zakentijdschrift, houdt dit jaar voor het eerst de ‘Forbes Cryptocurrency Awards’ en kent de prijs voor ‘persoon van het jaar in crypto’ toe aan wellicht iemand onverwachts.
De grote winnaar is namelijk niemand minder dan Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank: de Federal Reserve (Fed).
Vanwege de coronapandemie heeft de Fed meer dan $3 biljoen aan USD bijgedrukt dit jaar ter ondersteuning van de economie. Dat zorgt ervoor dat veel mensen voor enorme inflatie vrezen en op zoek gaan naar een zogeheten safe haven, of veilige haven, als bitcoin (BTC).
Anthony ‘Pomp’ Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital, koos samen met Forbes redacteur Michael del Castillo de winnaar. Hij noemt deze quantative easing (QE), of kwantitatieve versoepeling, een “marketingcampagne van $3 biljoen voor bitcoin.”

“Ik denk dat Jerome Powell de dingen deed waarvan hij en zijn collega’s dachten dat ze de beste dingen waren om op korte termijn te doen om de pijn van de pandemie en de economische crisis te verzachten. Maar bij het verzachten van pijn op korte termijn, benadrukten ze voor iedereen, van particuliere investeerders tot de grootste instellingen ter wereld, wat er de komende tien jaar gaat gebeuren.”

Dan Morehead, CEO van Pantera Capital zei van de zomer dat de VS in een maand meer schuld opbouwde dan in twee eeuwen. Hierdoor zijn ook miljardairinvesteerders als Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller, die voorheen kritisch waren over crypto, de markt ingestapt.

Andere prijzen

Forbes kende ook nog andere prijzen toe. De Cash App van Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, werd ‘product van het jaar’ benoemd. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, het bedrijf dat dit jaar meer dan $1 miljard in bitcoin investeerde, werd ‘meest intrigerende nieuwkomer’ benoemd. Caitlin Long, CEO van Avanti, ontving de prijs voor meest ‘disruptieve innovator’ voor haar werk aan bankvergunningen. De Libra (nu eigenlijk Diem) van Facebook ontving de prijs voor ‘annus horribilis,’ oftewel voor een verschrikkelijk jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie