Kevin Schijven Kevin Schijven
30/10/2020 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2020 07:08

Avanti is nu officieel de tweede bitcoin en crypto bank in de VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Avanti is nu officieel de tweede bitcoin en crypto bank in de VS

Avanti, een Amerikaanse bank voor digitale valuta, heeft een zogeheten bank charter, of bankvergunning, ontvangen van de State Banking Board van de Amerikaanse staat Wyoming. Dat meldt Avanti op 28 oktober:


Met deze charter mag Avanti bankdiensten aan gaan bieden aan klanten voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC). De bankvergunning zet Avanti op gelijke voet met nationale banken en wordt nu geclassificeerd als een special purpose depository institution (SPDI), een regelgeving waar Avanti CEO Caitlin Long zelf aan heeft meegewerkt.
Het is de tweede bank in de staat Wyoming, en in de Verenigde Staten, die een dergelijke vergunning ontvangt. Kraken Financial ontving deze vergunning nog vorige maand, op aanraden van Long zelf.
Long, tevens oprichter van de Avanti Financial Group, is een Wall Street veteraan en was voorheen directeur bij Morgan Stanley. Long zegt het volgende over de goedkeuring:

We zullen producten en diensten leveren die momenteel niet op de markt bestaan. Momenteel is het enige type Amerikaanse financiële instelling dat definitieve en gelijktijdige afwikkeling van transacties tussen digitale activa en de Amerikaanse dollar kan bieden – omdat dit het enige type is dat momenteel is goedgekeurd om beide binnen dezelfde juridische entiteit te behandelen – een special purpose depository institution in Wyoming, zoals Avanti. Wyoming is de enige Amerikaanse toezichthouder met een bankprogramma voor toezicht en regelgeving voor digitale activa dat bijna voltooid is.

Avanti heeft ook toestemming ontvangen voor Avit, een getokiniseerde Amerikaanse dollar (USD) die uitgegeven zal worden op Liquid, een side-chain van Bitcoin, en op Ethereum. Avanti heeft nog wel een zogeheten certificate of authority nodig voordat het aan de slag mag. De verwachting is dat de bank haar diensten in het begin van 2021 zal lanceren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie