Rico Engelbarts
17/09/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2020 11:09

Bitcoin (BTC) exchange Kraken krijgt als eerste exchange ooit een belangrijke vergunning van de VS

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Kraken krijgt als eerste exchange ooit een belangrijke vergunning van de VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency Exchange Kraken liet onlangs op zijn website weten dat zij als eerste exchange een bankvergunning hebben gekregen van de Amerikaanse overheid. Dit is voor het eerst in de geschiedenis dat een crypto exchange zo’n vergunning krijgt.
Kraken is hiermee als eerste exchange ter wereld een Special Purpose Depository Institution (SPDI). Hier zal naar gerefereerd worden als Kraken Financial die onder streng toezicht zal staan van de Verenigde Staten, net als elke andere bank in het land.
Kraken Financial gaat zijn gebruikers dezelfde voordelen en dienstverlening bieden als reguliere banken, al ligt de nadruk uiteraard wel op cryptocurrencies. Kraken Financial maakt het mogelijk om salaris te ontvangen in cryptocurrencies, rekening te betalen met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of om eenvoudig cryptocurrencies aan te kopen als investering.
De bankvergunning is vergeven in de staat Wyoming die er om bekend staat interesse te hebben in innovatieve technologie zoals blockchain. Volgens Kraken Financial CEO, David Kinitsky, is het dan ook een logische stap geweest om deze stap in Wyoming te zetten.
“We staan te springen om samen te werken met een staat die zo in lijn ligt met onze eigen normen en waarden. Wyoming is een zeldzaam voorbeeld hoe positief kijken naar blockchain, en dit goed reguleren, kan zorgen voor meer innovatie bij FinTech bedrijven.” Aldus Kinitsky
Caitlin Long, de eigenaar en oprichter van Avanti Bank and Trust, zei al eerder hoe eenvoudig het is om een bedrijf te starten wat zich bezig houdt met digitale assets in de staat Wyoming. Ze uit op Twitter meermaals haar enthousiasme en gaf aan dat zij vooraan in de rij staat om ook een bankvergunning te krijgen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie