Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Kraken krijgt als eerste exchange ooit een belangrijke vergunning van de VS

Cryptocurrency Exchange Kraken liet onlangs op zijn website weten dat zij als eerste exchange een bankvergunning hebben gekregen van de Amerikaanse overheid. Dit is voor het eerst in de geschiedenis dat een crypto exchange zo’n vergunning krijgt.

Kraken is hiermee als eerste exchange ter wereld een Special Purpose Depository Institution (SPDI). Hier zal naar gerefereerd worden als Kraken Financial die onder streng toezicht zal staan van de Verenigde Staten, net als elke andere bank in het land.

- Advertentie -

Kraken Financial gaat zijn gebruikers dezelfde voordelen en dienstverlening bieden als reguliere banken, al ligt de nadruk uiteraard wel op cryptocurrencies. Kraken Financial maakt het mogelijk om salaris te ontvangen in cryptocurrencies, rekening te betalen met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of om eenvoudig cryptocurrencies aan te kopen als investering.

De bankvergunning is vergeven in de staat Wyoming die er om bekend staat interesse te hebben in innovatieve technologie zoals blockchain. Volgens Kraken Financial CEO, David Kinitsky, is het dan ook een logische stap geweest om deze stap in Wyoming te zetten.

“We staan te springen om samen te werken met een staat die zo in lijn ligt met onze eigen normen en waarden. Wyoming is een zeldzaam voorbeeld hoe positief kijken naar blockchain, en dit goed reguleren, kan zorgen voor meer innovatie bij FinTech bedrijven.” Aldus Kinitsky

Caitlin Long, de eigenaar en oprichter van Avanti Bank and Trust, zei al eerder hoe eenvoudig het is om een bedrijf te starten wat zich bezig houdt met digitale assets in de staat Wyoming. Ze uit op Twitter meermaals haar enthousiasme en gaf aan dat zij vooraan in de rij staat om ook een bankvergunning te krijgen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.189,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.189,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...