Kevin Schijven Kevin Schijven
24/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2019 09:45

Weiss Ratings: “Onwaarschijnlijk dat bitcoin naar nieuw hoogtepunt zal stijgen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Weiss Ratings: “Onwaarschijnlijk dat bitcoin naar nieuw hoogtepunt zal stijgen”

De cryptocurrency-markt is vol in afwachting van de volgende rally. Voornamelijk na de prijsstijging van bitcoin (BTC) die deze maand voor het eerst eindelijk de $5.000 weer heeft doorbroken sinds vorig jaar.
Ook vandaag toont bitcoin een nieuwe stijging en heeft het zelfs een nieuw hoogterecord van dit jaar geboekt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van BTC op ongeveer $5.607.
De bulls komen weer tevoorschijn en voorspellingen dat bitcoin naar nieuwe hoogtepunten zal stijgen doen weer de rondte. Weiss Ratings, een website die activa als aandelen en cryptocurrencies rangschikt, lijkt er niet van overtuigd te zijn dat er een nieuwe hoogtepunt voor bitcoin inzit:

Sommigen zeggen dat de volgende #crypto-bull-run verschillende ordes groter zal zijn. Het is echter hoogst onwaarschijnlijk – elke bullmarkt is meestal kleiner dan de vorige. Er is maar zoveel geld in de wereld dat #crypto kan absorberen.

De cryptocurrency-gemeenschap lijkt het niet bepaald eens te zijn met de stelling van Weiss Ratings en er wordt voornamelijk negatief op het bericht gereageerd. Dat is niet geheel verrassend, maar er zitten wel een aantal noemenswaardige punten tussen.
Tot dusver zijn namelijk alle cryptobull-runs wél magnitudes groter geweest dan de vorige. Ook is het bekend dat men de cryptocurrency-markt niet direct kan vergelijken met de aandelenmarkt. Tevens is de cryptocurrency-markt alleen maar toegankelijker geworden voor zowel de kleine als de institutionele investeerder.
Weiss Ratings heeft nog een interessante tweet voor ons:

Het lijkt erop dat #BNB nu de marktleider is – wanneer BNB omhoog gaat, gaat de markt omhoog – en vice versa. Is BNB de nieuwe #BTC? #bitcoin #crypto

Natuurlijk is de cryptogemeenschap het weer compleet oneens met deze uitspraak. Het lijkt ook niet te kloppen. Vandaag zit er namelijk weer een stijging voor bitcoin in, terwijl Binance Coin (BNB) vandaag juist in het rood staat.
Binance Coin had onlangs een nieuw all-time high (ATH) record gevestigd. Het is momenteel de enige cryptocurrency op de markt die zijn ATH uit 2017 dit jaar heeft doorbroken.
Eind maart publiceerde Weiss Ratings een rapport waarin het 122 cryptocurrencies heeft beoordeeld.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie