Shane Kuijpers
06/01/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 19:04

Zorgt de bitcoin crash voor problemen in El Salvador?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zorgt de bitcoin crash voor problemen in El Salvador?

Foto: Divisual Jo/Shutterstock

El Salvador is sinds september vorig jaar het eerste land waar bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel is. President Nayib Bukele is een fervent aanhanger van bitcoin en koopt dan ook met enige regelmaat de dip, maar wat betekent dit voor de inwoners van El Salvador? 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Buying the dip

De bitcoin crash van gisterenavond heeft ervoor gezorgd dat de BTC koers, op moment van schrijven, onder de $43.000 staat. Bukele heeft al vaak op Twitter bekend gemaakt dat El Salvador bitcoin heeft toegevoegd aan de balans, ten tijde van een prijscorrectie. Buying the dip, zoals de term in de cryptowereld heet, heeft het land tot op heden echter nog geen windeieren gelegd. 

De gemiddelde prijs waarop El Salvador bitcoin heeft gekocht heeft zou net onder de $50.000 zijn. Met de huidige BTC koers betekent dat, dat het portfolio van het Zuid-Amerikaanse land met 15% in de min staat. Volgens onze berekeningen heeft El Salvador nu 1.391 BTC in de schatkist zitten. Hoewel president Bukele ongetwijfeld mooie plannen heeft met zijn bitcoin beleid, maar inwoners zijn min of meer gedwongen hieraan mee te doen. Wanneer bitcoin verder crasht kunnen de inwoners van El Salvador hierdoor wel een in de problemen raken, in ieder geval op de korte termijn. 

Kritiek op het beleid

Het beleid van president Bukele wordt lang niet door iedereen positief ontvangen. Er zijn genoeg mensen met kritiek op het beleid, waaronder Peter Schiff. Peter Schiff staat bekend als bitcoin criticaster en trekt regelmatig naar social media om zijn mening te uiten. Ook dit keer liet Schiff zijn volgers op Twitter weten hoe hij er over denkt:

Nayib Bukele zelf blijft echter onverminderd positief over de toekomst van bitcoin. Zo voorspelde hij eerder deze maand nog dat de prijs van bitcoin dit jaar naar $100.000 zal gaan. Bovendien wil de president dit jaar nog beginnen aan de bouw van Bitcoin City.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie