Ivo Melchers Ivo Melchers
13/06/2023 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2023 16:02

Cardano oprichter heeft een lucratieve bijbaan

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Dennis Diatel

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), staat bekend als een van de pioniers wat betreft de ontwikkeling van blockchain technologie. Hoskinson is een mede-oprichter van Ethereum (ETH) en heeft samen met Vitalik Buterin een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het netwerk. Hoskinson is de CEO van Input Output Global (IOG) dat in 2015 Cardano tot leven heeft gebracht. Het mag duidelijk zijn dat het crypto genie over een enorm vermogen beschikt; er wordt dan ook vaak naar hem gerefereerd als een van de rijkste mensen in de wereld van crypto.

Een deel van de inkomsten van Hoskinson komen vanuit een hoek wat weinig mensen zullen verwachten: Hij leent namelijk zijn privéjet uit aan sterren met een enorm allure.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Privéjet Cardano oprichter: een van de grootste vervuilers in VS

Hoskinson beschikt over een privéjet dat volgens Climate Jets behoort tot de top vijftien grootste vervuilers van de Verenigde Staten. Climate Jets is een website die de geschatte uitstoot bijhoudt van privéjets.

Het beweert dat de uitstoot ‘’de volledige koolstofemissies van 186 Amerikanen overschrijdt’’.

De website geeft aan dat het vliegtuig van Hoskinson 353 vluchten zou hebben gemaakt en verantwoordelijk is voor een uitstoot van 2.895,06 ton kooldioxide. Na intense publieke kritiek hierover te hebben doorstaan, verklaarde Hoskinson dat Climate Jets het gebruik van zijn privéjet overschat.

Bovendien gaf hij aan dat wanneer hij het vliegtuig niet voor zaken gebruikt, hij een bedrijf in dienst heeft dat klanten vindt die het regelmatig gebruiken. De privéjet is inmiddels uitgekend aan grote sterren, waaronder de rockband Metallica en Hollywood ster Dwayne ‘’The Rock’’ Johnson.

Advertentie

Reactie Hoskinson op SEC aanklacht

Hoskinson verscheen onlangs ook al in het crypto nieuws voor zijn reactie op de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) richting Binance.

Volgens de CEO van IOG is de aanklacht een ‘’politieke en filosofische aanval op het bestaan van crypto en waar ze voor staan’’. Desondanks blijft hij echter optimistisch over crypto en ziet hij dit als het perfecte moment om als crypto sector de handen ineen te slaan om te streven naar gezonde regels en richtlijnen.

Cardano was een van de munten die door de SEC als effect is bestempeld, maar zowel IOG als de Cardano Foundation, de organisatie die toezicht houdt op de ontwikkeling van Cardano, hebben hierop gereageerd door te stellen dat zij het niet eens zijn met de bewering.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano koers is 'precies waar het moet zijn', expert verwacht vuurwerk
Cardano koers is ‘precies waar het moet zijn’, expert verwacht vuurwerk
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Advertentie